aiaiai... undergjært øl stått i 2 dager i 19 grader.. ødelagt?

bjhor

 
hei.

har brygget juleøl med danish Wyeast 2042.. eg var skråsikker på at dette hadde gjæringstemp på 19 grader..

etter to dager i 19 grader så sluttet det å boble i gjærlås utan at det har vært noe tegn til voldsom stormgjæring.

er ølet ødelagt?
pitchet på ca 18 grader.

har skrudd ned temp til 10 grader nå.... :( :(
 
tolker det slik hen da at det ikkje er ødelagt,,. men ender opp med ein heilt anna smak enn kva som var planen.. ? :)
 
Du har muligens endt opp med en jule steam beer. Steam mener jeg kom til ved at tyske bryggere kom til california med lagergjæret sitt,og brygget uten mulighet for å gjære kaldt.
 
Jeg ville ikke vært så redd siden dette er et juleøl. Hvis det er et juleøl med mye malt og kryddersmak vil jo gjæren og gjæringen bety mindre. Var det derimot en nøytral pilsner det var snakk om ville jeg vært noe skeptisk, men ikke mere enn at jeg ville kjørt det ferdig og smaket, Men som sagt for en juleøl så kan det heller hende at dette bare beriker ølet.
 
Tilbake
Topp