Alaskaøl

Tilbake til temaet med granskudd i øl:
Granskudd var en meget utbredt øltilsetting i norrøn tid, spesielt for øl man skulle ha med seg på lange sjøreiser i vesterled (økte angivelig holdbarheten på ølet). Slike sjøreiser foregikk mest på sommeren, og ølet ble brygget på våren da det var bra tilgang på friske granskudd.
Dette skotske ølet er brygget med granskudd: http://www.ratebeer.com/beer/heather-ales-alba/5123/ . Det falt imidlertid ikke i min smak - interessant, men egentlig ikke så veldig godt ... Mange er imidlertid uenige med meg i det.
Da syntes jeg Nøgne Ø "Ut på tur" var mer spennende, men er enig med Gahr i at smakene som ferskt virket lite integrerte - "harmonisk" er neppe uttrykket jeg ville valgt. Jeg har en flaske stående - får snart sjekke hvordan utviklingen har vært.
 
Sigmund skrev:
Da syntes jeg Nøgne Ø "Ut på tur" var mer spennende, men er enig med Gahr i at smakene som ferskt virket lite integrerte - "harmonisk" er neppe uttrykket jeg ville valgt. Jeg har en flaske stående - får snart sjekke hvordan utviklingen har vært.

Som sagt så gjort - alt ølet mitt (inkl. Ut på tur) har vel blitt oppbevart for varmt den siste uken, holdt nesten romtemperatur da jeg åpnet flasken, og ølet begynte å strømme ukontrollert ut (og ødela roastbiffsmørbrødet jeg hadde på tallerkenen). Også smaksmessig var dette for varmt, men ølet virket likevel mer harmonisk enn da jeg smakte det første gang. Ikke for surt, men bitterheten var påfallende markert.
 
Tilbake
Topp