Hei,
Jeg driver og tenker litt på muligheten for en litt mer effektiv brygging enn det vi vanligvis gjør.
I tillegg til å så en god drikkeøl ser jeg på det som en god mulighet for å få fart på gjæren til neste brygg.
Tenker det som en mulighet for å lage litt "lettere" øl relativt raskt.
Eksempler er Pale Ale / Bitter / Best Bitter etc.
For å spare litt tid tenker jeg følgende:
1) Bruke "No-Sparge" mesking.
Da slipper man tid til skylling.
Men hvordan påvirker den ekstra tynne mesken tiden?
Noen som har erfaring med det?
2) Kortere koketid.
Tenker på å korte ned koketiden til 30 minutter.
Øker da selvsagt humlemengden tilsvarende for å få ønsket bitterhet.
Synspunkter?
Jeg driver og tenker litt på muligheten for en litt mer effektiv brygging enn det vi vanligvis gjør.
I tillegg til å så en god drikkeøl ser jeg på det som en god mulighet for å få fart på gjæren til neste brygg.
Tenker det som en mulighet for å lage litt "lettere" øl relativt raskt.
Eksempler er Pale Ale / Bitter / Best Bitter etc.
For å spare litt tid tenker jeg følgende:
1) Bruke "No-Sparge" mesking.
Da slipper man tid til skylling.
Men hvordan påvirker den ekstra tynne mesken tiden?
Noen som har erfaring med det?
2) Kortere koketid.
Tenker på å korte ned koketiden til 30 minutter.
Øker da selvsagt humlemengden tilsvarende for å få ønsket bitterhet.
Synspunkter?