Helt uoppfordret, og kanskje ikke til glede for noen, deler jeg oppskriften på mitt First Price (evt. X-tra/Euroshoper)-Bryggeri. Kanskje ikke lengre relevant for trådstarter - men kanskje noen andre.
Opplegget mitt er som følger:
Har en 2000w (samme som ghar) induksjon-koketopp-plate-ting som jeg fikk gratis
En induksjonskjele på 19 liter på tilbud fra Kitchn - 250 kr
Sil fra IKEA 20 kr
Humleposer 20 kr
Diger sleiv og øse fra forsvaret - gratis
Hevert - 100 kr
Gjæringsbøtte på 12 liter - 70 kr
Vannlås - 10 kr
Fremgangsmåte:
Varmer opp vann i 19l-kjelen, tilsetter malt, mesker i stekeovnen(!) på 66ish grader (passer akkurat inni).
Presser sila ned i kjelen etter mesk, og bruker heverten (og av og til øsa) til å overføre vørteren fra kjelen og over i egnet bøtte (gjæringsbøtta som regel).
Vasker/renser så kjelen, siler vørteren igjennom sila som jeg har trett en humlepose over (for ekstra silings) tilbake til kjelen fra gjæringsbøtta.
Koker inn humle, rengjør gjæringsbøtta, kjøler kjelen ned i vasken (passer akkurat), med "sirkulerende"-vann (tar 20 minutter), overfører til gjæringsbøtta med hevert.
Har i gjær.
Tada.
500-kroners bryggeriet sitt ;p