Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei!
Jeg har hatt ett issue på mine 2 forrige brygg, og det har vært at pumpa går tett under nedkjøling.
Begge bryggene har hatt under 100g humle totalt. Lurer kanskje om det kan ha noe med at jeg rett og slett får alt for kraftig utfelling av proteiner?... Eller kan det være for finknust malt? Vørteren blir til slutt krystallklar, og jeg får veldig fin bunnfelling, men problemet er som sagt at pumpa går tett. Har en 20L Speidel Plus.
Kanskje jeg skal slutte med whirlfloc? eller knuse grovere?
Jeg har hatt ett issue på mine 2 forrige brygg, og det har vært at pumpa går tett under nedkjøling.
Begge bryggene har hatt under 100g humle totalt. Lurer kanskje om det kan ha noe med at jeg rett og slett får alt for kraftig utfelling av proteiner?... Eller kan det være for finknust malt? Vørteren blir til slutt krystallklar, og jeg får veldig fin bunnfelling, men problemet er som sagt at pumpa går tett. Har en 20L Speidel Plus.
Kanskje jeg skal slutte med whirlfloc? eller knuse grovere?