Jeg vil anta at etter såpass lang tid uten gjæring er det mye annet som har fått grobunn i vørteren din. Vi har alltid bakterieinfeksjoner i bryggingen vår, når det går bra er det fordi disse er så små at vi ikke legger merke til dem. At de er så små er fordi vi er så nøye som mulig med saniteringen, og fordi de blir fullstendig utkonkurert av gjæren. Når gjæringen ikke setter igang fort, vil selv de minste og mest puslete bakteriekolonier ha mulighet til å vokse seg store nok til å ha negativ inflytelse på ølet ditt :saadoevt:
Når dette er sagt så tyder vel uendret SG i det minste på at du ikke har noe villgjær til stede.
Hvis du bare har oppi mere gjær vil jeg anta at infeksjonene du har etterhvert kan skape problemer for deg.
Så litt spekulative idèer om hvorda ølet kanskje kan reddes:
Jeg vet ikke om det vil ha noe for seg å forsøke å sterilisere vørteren på nytt ved koking, for å få ned bakterieantallet. Muligens kan det hjelpe på bakterietallet, men muligens har bakteriene allerede satt sin usmak på ølet. Kanskje du kan smake på vørteren, og hvis den ikke smaker surt eller dårlig, koke den (evt. kom deg så nærme som du klarer på utstyret ditt..), kjøl den og pitch ny gjær? Jeg vil råde deg til å lese hva andre og mere erfarne bryggere mener om disse forslagene før du setter dem ut i live, jeg har ingen erfaring eller tekstkilder til det jeg skriver nå, jeg bare prøver å komme med ting som kanskje kan hjelpe.
Hva var forresten produksjonsdatoen på gjærpakka di? Dersom denne var en smule gammel vil du ha tilsatt altfor lite gjær. Behandlingen gjærpakken har fått mellom produksjon og pitching har også noe å si.