Amber Ale er helt fantastisk om den "krydres" riktig. Du får sødmen og smaken av god malt, kombinert med frisk humleblanding a la ipa/pale. Av alle øl jeg har brygget, har mine ambers definitivt blitt de beste. Sendte inn en til NM i år, og endte med en delt andreplass i lyse ales. Dette er blitt min signaturøl, rett og slett, og er fast inventar i utvalget. Har bare lagd den to ganger, og den ble enda bedre på andre runde (ny kokeapparat og mer kunnskap). Tredje forsøk kommer snart, og da skal det testes vannjustering. Mulig jeg vil tilsette en liten del flaket havre eller lignende for mer fylde og skum.
Blod, fetta og tåra amber (Ca 23 liter)
4,5 kg pale
1 kg cara amber
250 gr special b
60 min mesk 65 grader
Citra (single hop)
10gr 60 min
10gr 30 min
10gr 15 min
15gr 5 min
20gr flameout
35gr tørrhumle
Gjæra med US-05