Tror absolutt at red og amber går over i hverandre, ja. Jeg lagde en litt sterkere versjon av Hoppy Joe. Den blei til Hoppy Jakob, siden jeg brygga den med junior - et relativt godarta avkom - i tankene. Den blei veldig godt motatt. Du kan jo få oppskrifta:
OG 1.052, FG 1.012, 5,2% ABV. 31 IBU, 28 EBC. Meske på 67 + 72.
Malt til 32 liter etter nedkjøling. 80% effektivitet.
2,6 kg pilsnermalt
2,6 kg pale malt
0,8 kg crystal 120
0,3 kg Carahell
0,25 kg Simpsons DRC 300 EBC (Får du bare på Strømmen Hjemmebrygg. Crisp har noe på 240 EBC. Får du hos Bryggselv.)
0,05 mørk sjoko
Humle
15 gr Perle @ 60
20 gr Chinook @ 15
30 gr Simcoe @ 10
20 gr Mosaic @ 0
20 gr Amarillo @ 0
50 gr Mosaic @ tørrh
50 gr Amarillo @ tørrh
Gjær
WLP 036 (altbiergjær) brukte jeg, men jeg tror jeg vil anbefale wyeast 1318. Det kommer litt an på hvor tørt du vil ha det. us-05 er et greit alternativ, så klart - men jeg synes den er kjedelig.
Jeg brukte 2:1 sulfat:klorid, men ville nok brukt 1:1 nå. Men igjen; det kommer an på hvor mye vekt du vil ha på det tørre humlepreget.