Amber (chateau malt)

Noen som har god kjennskap til chateau sin malt? jeg vil gjerne lage en amber til jul, type sjokolade/brød/nøtte/tørket frukt-aktig ale :) veldig fint hvis noen kunne hjulpet meg med en oppskrift. Har 3 dager på meg men aner ikke hva slags sammensetning jeg skal gå for.. anyone?
 
Skulle gi rundt 25 liter med OG 1.050. IBU24. Meske på 68.

3 kg Maris Otter.
1.50 kg Lys Munich
500 gr havregryn
300 gr Pale Chocolate
200 gr Crystal 120
150 gr Crystal 30
100 gr Dark Crystal 275
100 gr Brown malt
100 gr Amber malt 125
East Kent Golding:
30 gr. ved 60
25 gr. ved 20
10 gr. ved 2
Gjær: Din favoritt blant engelske alegjær.

EKG er kanskje ikke så lett å få tak i. Du kan bruke Bramling Cross; den passer fint her.

Dette er en nordengelsk brown ale, men den svarer veldig godt til smaksønskene dine. "Amber" er vel en amerikansk øltype, med amerikansk humle? Så hvis det er den du er ute etter, blir nok ikke dette riktig.

Min erfaring med amber malt er at hvis du bruker mye av det, får du et øl som trenger en del lagring. Men hvis det var et poeng å få brukt litt amber malt, så kan du jo slenge på litt mer her, uten at det blir voldsomt.
 
Problemet var i utgangspunktet at jeg må bruke castle malt only. Jeg rekker ikke bestille noe før helga.
http://www.castlemalting.com/CastleMaltingBeerRecipes.asp?Command=RecipeView&RecipeID=14
http://www.castlemalting.com/CastleMaltingBeerRecipes.asp?Command=RecipeView&RecipeID=16
http://www.castlemalting.com/CastleMaltingBeerRecipes.asp?Command=RecipeView&RecipeID=89

Fant disse ved hjelp av @Miguel, tenker å kanskje prøve en av de :) er ikke så god på castle malt derfor er det greit å enten følge en oppskrift fra dem selv, eller fra noen som bruker castle selv og kan sette sammen for meg.
 
Chateau har et bredt utvalg av malt, men de har ikke en brukbar erstatning for alt. De mangler et mørkere krystallmalt, og de har ikke noe mørkere biscuit/amber/brown-type ristet malt. Jeg ser ikke noe i sortimentet som kunne erstatte disse. Det nærmeste blir Special B i stedet for Dark Crystal, skulle jeg tro. Og så kan du bruke biscuit for amber og brown, men det blir nok heller ikke helt det samme.

Jeg liker coffe malt'ene deres. Funker som en mildere choco for meg. Ellers har jeg ikke noe erfaring med Castle, men finner ikke noe negativ omtale av dem.
 
Tilbake
Topp