American Pale Ale med Simcoe og Chinook

ErikN

 
Hei!

Vi er to blodferske hjemmebryggere (3 batcher) som ønsker innspill på følgende oppskrift som er et forsøk på modifisering av Gahr's APA på bryggselv.no. Vi ønsker å prøve andre humletyper etter ett par gode forsøk med Nelson Sauvin.

Ønsker tilbakemeldinger på kombinasjonen Simcoe/Chinook, virker det ok? Vi har også økt tørrhumling en del ift. originalen  for å få litt mer humlesmak :)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 27,89 l
Post Boil Volume: 26,00 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l 
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated Color: 13,3 EBC
Estimated IBU: 41,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt                  Name                                    Type          #        %/IBU       
4,60 kg              Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC)        Grain        1        84,4 %       
0,30 kg              Munich Malt - 10L (19,7 EBC)            Grain        2        5,5 %       
0,30 kg              Oats, Malted (2,0 EBC)                  Grain        3        5,5 %       
0,25 kg              Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC)    Grain        4        4,6 %       
12,00 g              Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min        Hop          5        16,4 IBUs   
15,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min        Hop          6        10,1 IBUs   
15,00 g              Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min        Hop          7        10,1 IBUs   
20,00 g              Chinook [13,00 %] - Boil 2,0 min        Hop          8        2,3 IBUs     
20,00 g              Simcoe [13,00 %] - Boil 2,0 min          Hop          9        2,3 IBUs     
1,0 pkg              California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast        10      -           
30,00 g              Chinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days    Hop          11      0,0 IBUs     
30,00 g              Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days      Hop          12      0,0 IBUs     

Tar forbehold om nybegynnertabber, har ikke forsøkt å komponere selv før...
 
Chinook er i mine øyne mer dominerende enn simcoe, jeg har brukt simcoe/ chinook komboen før men da har jeg brukt 2/3 simcoe og 1/3 chinook. Men smaken er som baken, er dere ute etter trøkket fra chinooken er det bare å kjøre på.
 
Jepp, tanken var å tørrhumle fra ca. dag 5 frem til flasking etter 14 dagers gjæring. Er nok litt unøyaktig innlegging i Beersmith som spiller meg et puss her.
 
Jeg har prøvd denne oppskriften med simcoe/amarillo og simcoe/cascade.. Begge deler vellykket, så du får gi tilbakemelding på hvordan din blir.. Kanskje vi prøver det neste gang :)
 
ErikN skrev:
Jepp, tanken var å tørrhumle fra ca. dag 5 frem til flasking etter 14 dagers gjæring. Er nok litt unøyaktig innlegging i Beersmith som spiller meg et puss her.

Kjenner til problemet.
 
Tilbake
Topp