Hei!
Vi er to blodferske hjemmebryggere (3 batcher) som ønsker innspill på følgende oppskrift som er et forsøk på modifisering av Gahr's APA på bryggselv.no. Vi ønsker å prøve andre humletyper etter ett par gode forsøk med Nelson Sauvin.
Ønsker tilbakemeldinger på kombinasjonen Simcoe/Chinook, virker det ok? Vi har også økt tørrhumling en del ift. originalen for å få litt mer humlesmak
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 27,89 l
Post Boil Volume: 26,00 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated Color: 13,3 EBC
Estimated IBU: 41,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,60 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 84,4 %
0,30 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 2 5,5 %
0,30 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 3 5,5 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 4 4,6 %
12,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 16,4 IBUs
15,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 10,1 IBUs
15,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 10,1 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 2,3 IBUs
20,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 9 2,3 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 10 -
30,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
30,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Tar forbehold om nybegynnertabber, har ikke forsøkt å komponere selv før...
Vi er to blodferske hjemmebryggere (3 batcher) som ønsker innspill på følgende oppskrift som er et forsøk på modifisering av Gahr's APA på bryggselv.no. Vi ønsker å prøve andre humletyper etter ett par gode forsøk med Nelson Sauvin.
Ønsker tilbakemeldinger på kombinasjonen Simcoe/Chinook, virker det ok? Vi har også økt tørrhumling en del ift. originalen for å få litt mer humlesmak
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 27,89 l
Post Boil Volume: 26,00 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 25,00 l
Estimated OG: 1,051 SG
Estimated Color: 13,3 EBC
Estimated IBU: 41,3 IBUs
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Est Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
4,60 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 1 84,4 %
0,30 kg Munich Malt - 10L (19,7 EBC) Grain 2 5,5 %
0,30 kg Oats, Malted (2,0 EBC) Grain 3 5,5 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 4 4,6 %
12,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 5 16,4 IBUs
15,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 6 10,1 IBUs
15,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 15,0 min Hop 7 10,1 IBUs
20,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 8 2,3 IBUs
20,00 g Simcoe [13,00 %] - Boil 2,0 min Hop 9 2,3 IBUs
1,0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35, Yeast 10 -
30,00 g Chinook [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 11 0,0 IBUs
30,00 g Simcoe [13,00 %] - Dry Hop 0,0 Days Hop 12 0,0 IBUs
Tar forbehold om nybegynnertabber, har ikke forsøkt å komponere selv før...