APA tørrhumling

Jeg skal brygge en APA ut i fra oppskrift under. Vurdrer å tørrhumle etter stormgjæring med en av typene i oppskrift.
Noen forslag til type og mengde?


Volume: 27 liters
Boil Volume: 31 liters
OG: 1053
BG: 1046
FG: 
Alcohol: 5.2 % by vol.
Colour: 21 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.66


Fermentables
Maris Otter Pale Malt  7 EBC  5191 g
Cara Pils                  6.5 EBC  240 g
Caramalt 31              31 EBC  663 g
Crystal Malt            120 EBC  421 g

Mash schedule: 68 degrees for 90 minutes, 90 min koketid



Hops
Galaxy 15% alpha      10 g  60 minutes
Citra 11.9% alpha      12 g  30 minutes
Mosaic 11,1% alpha  26 g  10 minutes
Citra 11.9% alpha      55 g    1 minutes

Fermentation
Yeast: WLP001 California Ale
Fermented at 18 degrees C for 14 days.


Comments:
 
Jeg har god erfaring med Citra som tørrhumle, gir en fruktig, god smak. Har ikke erfaring med noen av andre humlene du har.
 
Alle humlesortene du bruker er gode tørrhumler.

Citra = citrus
Galaxy= tropisk aroma
Mosaic= tropiske aromaer, blåbær.

Du kan bruke 1,2 eller alle tre sortene alt etter hva du selv ønsker og liker. Jeg ville ha brukt 3 gram pr liter i gjæringsbøtta i 7 dager.

mvh

Bårdd
 
Jeg ville gått for noe annet enn citra, for citra dominerer veldig, spesielt siden du har brukt andre humler i tillegg. Gå for ca 100 gram galaxy fra dag 5 eller til etter stormgjæringen er ferdig.

For all del, citra er en fantastisk herlig humle, men jeg tror jeg er blitt litt lei etter å ha drukket all citra IPAen min.
 
Tilbake
Topp