Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei!
Har tenkt en stund på hva som er den beste måten å flaske øl på når man benytter seg av naturlig karbonering. Jeg brukte en stund en Coopers gjæringstank hvor man bare flasket rett fra en kran på gjæringstanken. Nå har jeg gått over til å overføre ølet til en gjæringsdunk, tilsette sukkerlake, røre forsiktig, før det tappes på flasker med hevert og flaskefyller. Jeg ser derimot for meg at dette kan effektiviseres mer, og denne prosessen vil jo alltid bringe en viss mengde oksygen inn i ølet.
Det jeg tenkte gikk an, var å overføre ølet fra konisk til fat, før man blander sukkerlaka inn i fatet, purger headspacen med CO2, ruller fatet en stund, for å få sukkerlaka kjempegodt blandet med ølet. Deretter kan man overføre til flasker med bruk av en picnic-tapp med et plastrør som når bunnen av flaskene.
Hva tror dere om denne metoden og åssen metoder bruker dere?
Ønsker en metode som er enkel, bruker lite utstyr, men som likevel er enkel å gjennomføre alene. Flasking med hevert har en tendens til å søle noe jævlig om jeg gjør det alene, og jeg føler at det er vanskelig å vite hvor mye man må røre for å få sukkerlaka godt blandet med ølet.
Har tenkt en stund på hva som er den beste måten å flaske øl på når man benytter seg av naturlig karbonering. Jeg brukte en stund en Coopers gjæringstank hvor man bare flasket rett fra en kran på gjæringstanken. Nå har jeg gått over til å overføre ølet til en gjæringsdunk, tilsette sukkerlake, røre forsiktig, før det tappes på flasker med hevert og flaskefyller. Jeg ser derimot for meg at dette kan effektiviseres mer, og denne prosessen vil jo alltid bringe en viss mengde oksygen inn i ølet.
Det jeg tenkte gikk an, var å overføre ølet fra konisk til fat, før man blander sukkerlaka inn i fatet, purger headspacen med CO2, ruller fatet en stund, for å få sukkerlaka kjempegodt blandet med ølet. Deretter kan man overføre til flasker med bruk av en picnic-tapp med et plastrør som når bunnen av flaskene.
Hva tror dere om denne metoden og åssen metoder bruker dere?
Ønsker en metode som er enkel, bruker lite utstyr, men som likevel er enkel å gjennomføre alene. Flasking med hevert har en tendens til å søle noe jævlig om jeg gjør det alene, og jeg føler at det er vanskelig å vite hvor mye man må røre for å få sukkerlaka godt blandet med ølet.