Hei,
Jeg har en pils ståene til fermentering.
Sjekket attenuation nå og den er 76%. Brukte WLP800 og fra hjemmesiden til white labs er verdien satt til 72-77%. Det betyr vel at jeg er ganske nære ved slutt på gjæring (etter nøyaktig 1 uke).
Men, estimert FG er 1,012 og når jeg målte den nå er den 1,022.
Mye smørsmak på ølet så jeg tenkte å reste den men er usikker på om det er for tidlig nå?
OG var 1,050.
Jeg tenkte å bruke 75% - 25% regelen (75% kaldt og 25% varmt)
Noen forslag?
Jeg har en pils ståene til fermentering.
Sjekket attenuation nå og den er 76%. Brukte WLP800 og fra hjemmesiden til white labs er verdien satt til 72-77%. Det betyr vel at jeg er ganske nære ved slutt på gjæring (etter nøyaktig 1 uke).
Men, estimert FG er 1,012 og når jeg målte den nå er den 1,022.
Mye smørsmak på ølet så jeg tenkte å reste den men er usikker på om det er for tidlig nå?
OG var 1,050.
Jeg tenkte å bruke 75% - 25% regelen (75% kaldt og 25% varmt)
Noen forslag?