Tror jeg ville droppet det. Dette er et veldig malt-drevet øl, så flame out-humla er ikke så veldig viktig.
Lukter veldig godt av brygget slik det er, så jeg dropper nok tørrhumling. Vurderer imidlertid å koke en te av lakrisrot og tilsette noen dager før flasking. Tror dette vil passe bra til denne.Det blir ikke det samme. Siden den bare blir tørrhumlet og ikke hatt oppi ved høy temperatur så vil du gå glipp av noen smaker og ende opp med "lett" aroma og smak ifht flameout. Og samtidig få mer av disse sakene og aromaene du ikke ville fått ved flameout.
Gjorde dette med 15 g lakrisrot, og tilsatte to døgn før flasking. Er veldig fornøyd med resultatet. Vurderer å sette på et nytt brygg, og tar gjerne i mot innspill på alternative smakstilsettinger.Lukter veldig godt av brygget slik det er, så jeg dropper nok tørrhumling. Vurderer imidlertid å koke en te av lakrisrot og tilsette noen dager før flasking. Tror dette vil passe bra til denne.
Bare til å legge det inn i bryggeprogram. Så ser man jo %. Da er det bare til å legge till eller trekke fra for å oppnå rett prosent.Kan noen skalere denne oppskrifta til en 25 l batch?
Enktelt svar. Nei.Hei! På tirsdag, denne uken, satte jeg dette settet (https://goo.gl/GpMkKN). Jeg ser på oppskriften fra Bryggselv, så sier de at denne oppskriften trenger ca. 260mrd gjærceller. Problemet mitt er at jeg tilsatte kun 1 pk med WLP 001. På den pakken står det at den inneholder ca. 100mrd gjærceller. Enkelt spørsmål. Har jeg ødelagt brygget?