Bananflue i vørter

Oppdaget helt på slutten av kjøleprosessen en bananflue i kjelen. Har hatt besøk av en bananflue i en gjærstarter ved en tidligere anledning. Valgte å ikke bruke denne men lot den stå som en test. Etter noen dager luktet det skikkelig eddik av starteren. Mistenker at det samme vil skje med vørteren. Vil det hjelpe å koke opp vørteren på nytt? Noen som har erfaring med dette problemet? Takknemlig for svar.
 
Et oppkok vil nok ta knekken på bakterier. Samtidig kan det fjerne en del humlearoma, men det er vel en mindre problem.
 
Er du heldig har flua og evt. bakterier allerede krepert av høye temperaturer
uansett, hva har du å tape ved å fortsette som om ingenting skulle skjedd
 
Oppdaget helt på slutten av kjøleprosessen en bananflue i kjelen. Har hatt besøk av en bananflue i en gjærstarter ved en tidligere anledning. Valgte å ikke bruke denne men lot den stå som en test. Etter noen dager luktet det skikkelig eddik av starteren. Mistenker at det samme vil skje med vørteren. Vil det hjelpe å koke opp vørteren på nytt? Noen som har erfaring med dette problemet? Takknemlig for svar.
Hei fikk en gang en veps oppi under kjølingen bare fiska den opp og fortsatte som vanlig. Merk ingenting når ølet var ferdig.
 
Mye Acetobakter på banenfluer. Jeg tror disse er følsomme for humle. Dessuten trenger de oksygen. Selv om bakteriene har overlevd trenger det ikke å bety slutten.

Ikke dumt med å varme opp til 80 grader eller så og kjøle ned en gang til.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Takker for alle svar. Tok ingen sjanse og ga vørteren ett nytt oppkok. Nå står 30 liter til gjæring og det plopper i gjærlåsen. Da gjenstår det å se hvordan brygget smaker. God helg:)
 
Tilbake
Topp