Barteølfestival 2018 - earlybird

Fin båt også :)
Her venter Einar, Jørgen og jeg på (somle-) Finn :)
f96d020a24b06d211d92f951e324fbfa.jpg
 
Sist redigert:
Den passet stort sett dårlig i øl [emoji4]

I rettferdighetens navn bør det vel sies at de ølene vi kom med, stort sett var litt eksperimentelle - og de ble utsatt for streng bedømming av Norges kresneste ganer. (Bildet av Per Øyvind som hiver øl - bl.a. mitt - ut over kanten på verandarekkverket med et tydelig ansiktsuttrykk, har etset seg inn i minnet mitt. Jeg klamrer meg hardt til at han sa at det ene av de to jeg hadde med, kanskje ikke var helt udrikkelig:p. Men jeg tror han sa det fordi han er et godt menneske:oops:.) Og Knut Eriks schwarzbier fikk faktisk ikke stryk.

Det blir mye dårlig presse for E.C.Dahls her. Så kanskje bør folk få høre den andre siden snakke, også. Overgjæret har et langt intervju med bryggerimester Wlofgang Lindell hos Dahls: https://www.podomatic.com/podcasts/overgjaeret/episodes/2016-12-14T00_23_03-08_00
 
Ja, det var mye eksperimentering med den gjæren i år, og det var mye den ikke passet til - godt illustrert med min split-batch av Dahls og WLP007 i en imperial stout...

Men på den andre siden vant jeg Oslomesterskapet i pils da jeg brygget en tysk pils med denne gjæren i fjor (med 41,41 og 40 poeng).

Om jeg skulle anbefale én øltype å bruke Dahls-gjæren til, måtte det bli "norsk pilsner butikk-klasse". Og det er nettopp det som har vært denne gjærens jobb i årtier.
 
Ja, det var mye eksperimentering med den gjæren i år, og det var mye den ikke passet til - godt illustrert med min split-batch av Dahls og WLP007 i en imperial stout...

Men på den andre siden vant jeg Oslomesterskapet i pils da jeg brygget en tysk pils med denne gjæren i fjor (med 41,41 og 40 poeng).

Om jeg skulle anbefale én øltype å bruke Dahls-gjæren til, måtte det bli "norsk pilsner butikk-klasse". Og det er nettopp det som har vært denne gjærens jobb i årtier.
Høres bra ut. Akkurat det som står til karbonering nå :D.
 
I rettferdighetens navn bør det vel sies at de ølene vi kom med, stort sett var litt eksperimentelle - og de ble utsatt for streng bedømming av Norges kresneste ganer. (Bildet av Per Øyvind som hiver øl - bl.a. mitt - ut over kanten på verandarekkverket med et tydelig ansiktsuttrykk, har etset seg inn i minnet mitt. Jeg klamrer meg hardt til at han sa at det ene av de to jeg hadde med, kanskje ikke var helt udrikkelig:p. Men jeg tror han sa det fordi han er et godt menneske:oops:.) Og Knut Eriks schwarzbier fikk faktisk ikke stryk.

Det blir mye dårlig presse for E.C.Dahls her. Så kanskje bør folk få høre den andre siden snakke, også. Overgjæret har et langt intervju med bryggerimester Wlofgang Lindell hos Dahls: https://www.podomatic.com/podcasts/overgjaeret/episodes/2016-12-14T00_23_03-08_00
Takk for utfyllende svar og link til podcast, Finn :) Den skal jeg høre på.
 
Ja, det var mye eksperimentering med den gjæren i år, og det var mye den ikke passet til - godt illustrert med min split-batch av Dahls og WLP007 i en imperial stout...

Men på den andre siden vant jeg Oslomesterskapet i pils da jeg brygget en tysk pils med denne gjæren i fjor (med 41,41 og 40 poeng).

Om jeg skulle anbefale én øltype å bruke Dahls-gjæren til, måtte det bli "norsk pilsner butikk-klasse". Og det er nettopp det som har vært denne gjærens jobb i årtier.
Nyttig info, Jørgen.
Hva tror du om en litt mørk bayer på den gjæra?
 
Nyttig info, Jørgen.
Hva tror du om en litt mørk bayer på den gjæra?

Nå heter ikke jeg Jørgen, men jeg svarer likevel:).

Egentlig burde vel bayer egne seg bedre enn pils, siden den mørke münchnermalten vil kamuflere esterne litt. Og problemet med denne gjæren er at den produserer en del mer "smaker" enn de reinere typene vi vanligvis bruker. Nå kan den lage ganske reint øl, også - det er bare ikke helt lett. Og jeg har ikke nøkkelen til hvordan, sjøl om det første ølet jeg lagde med den, en kellerbier, faktisk ble godt.

Det er fint hvis du prøver, synes jeg. Jørgen vant jo Oslomesterskapet med sin pils, og det hadde unektelig vært morsomt om du prøvde din i en konkurranse, også - om du prøver å brygge den:).
 
Nå heter ikke jeg Jørgen, men jeg svarer likevel:).

Egentlig burde vel bayer egne seg bedre enn pils, siden den mørke münchnermalten vil kamuflere esterne litt. Og problemet med denne gjæren er at den produserer en del mer "smaker" enn de reinere typene vi vanligvis bruker. Nå kan den lage ganske reint øl, også - det er bare ikke helt lett. Og jeg har ikke nøkkelen til hvordan, sjøl om det første ølet jeg lagde med den, en kellerbier, faktisk ble godt.

Det er fint hvis du prøver, synes jeg. Jørgen vant jo Oslomesterskapet med sin pils, og det hadde unektelig vært morsomt om du prøvde din i en konkurranse, også - om du prøver å brygge den:).
Jørgen eller Finn,
navnet skjemmer ingen ;)
Det høres jo litt fristende ut både Kellerbier og å prøve min bayervariant med bartegjæra. Kan kanskje gå akkurat til Oslomesterskapet 15.sept om jeg ikke husker feil. Ølen fikk 3.plass i publikums favoritt i Romeriksmesterskapet i mars i år. Da med 34/70 tørrgjær.
Trenger da bare forslag til temp. og ikke minst gjær... Noen som har en klunk gjær til salgs?
 
Tilbake
Topp