Det er dette jeg bruker nå. Jeg målte 30l preboil og 24l etter 60 min. Pluss at jeg sørger for å få med meg alt ved å vippe bb30 og bruker sil. Så jeg har egentlig ikke tap under krana
Så endringer burde jeg ha gjort etter siste brygg.
på grunn at Beersmith sine korn har mindre ebc enn det man får kjøpt på Bryggselv har jeg justert det også. Bryggeland har lagt det meste av korn de har i Beersmith. Noe som er genialt, men de er tilgjengelig for den pc versjonen og ikke mobil.
etter 45 min. sirkulering og røring av og til + 45 min med lokk på i 65 grader og 15 min på 78 grader endte jeg på 1085 på Stouten, skilte med 12-14 liter med vann og kom ned til 1062, endte i 1072 etter 60 min kok, tok en SG i går etter 4 dager gjæring dette ga en resultat på SG 1026. Det blir spennende å se om den går lenger ned når den er allerede 6,1%
effektivitet etter siste brygg ble 76% i følge beersmith jeg startet med 72%, som er standard
Og jeg merker at denne profilen vil endres flere ganger til man føler seg trygg at en treffer sine mål