Jeg brygger nå en belgisk blond. Oppskriften er: pilsner malt 4500 g
cara crystal 500 g
munich 1000 g
flaked wheat 500 g
kandis 500 g
Sluttvolum 20 liter. Saas 50g 60 min. Saas 35 g 15 min. OG 1065
Brukte Wyeast 1240 og fikk en veldig rask utgjæring. Gravity gikk ned til 1010 på tre dager, virker ferdiggjæra. Ble en del sterkere enn jeg hadde regnet med, men ødelegger vel humleprofilen hvis jeg vanner det ut (luksusproblem?). Bør dette stå sine to uker i gjæringsdunken eller kan jeg kutte det ned noen dager pga rask utgjæring. Belgisk blond skal vel ha en del kullsyre, skal jeg være raus med sukker før flasking?
cara crystal 500 g
munich 1000 g
flaked wheat 500 g
kandis 500 g
Sluttvolum 20 liter. Saas 50g 60 min. Saas 35 g 15 min. OG 1065
Brukte Wyeast 1240 og fikk en veldig rask utgjæring. Gravity gikk ned til 1010 på tre dager, virker ferdiggjæra. Ble en del sterkere enn jeg hadde regnet med, men ødelegger vel humleprofilen hvis jeg vanner det ut (luksusproblem?). Bør dette stå sine to uker i gjæringsdunken eller kan jeg kutte det ned noen dager pga rask utgjæring. Belgisk blond skal vel ha en del kullsyre, skal jeg være raus med sukker før flasking?