Da er meskingen avsluttet, og det gikk igrunn som tilsiktet. Siktet på 24L OG1050. Endte på 25L OG1052, så det er i ballparken.
partiskyllinga gikk meget bedre denne gang takket være en haug hjelp fra dere guttaboys. Vørteren er klar og fin igrunn og står nå på plata og venter på oppkok, og da har jeg tid til et par sprøsmål.
En blond ale skal vel ikke være så allverdens bitter. Har 100g Saaz jeg tenkte å dele opp i 3.
60g@60min 20g@30min og 20g@1min. Vil dette bli bittert nok? Har svidd av alt av penger på julegaver til folk (kunne like gjerne kjøpt meg en haug bryggeutstyr) så beersmith får vente litt.
har som følger brukt.
4Kg Pilsnermalt
1Kg Palemalt.
12,5L til mesking på 66-67 °C. Av dette fikk jeg ca 8L på første tapping.
Skylte med 2x 8,5L på 78-80 °C
Er vel ca 87% effektivitet?
Forrige brygg brukte jeg Target 11%. Kalkulerte feil, så det ble brukt dobbelt opp, så den ble jævlig bitter.
Hovedspørsmål, er 100g Saaz nok, eller skal jeg knipse oppi et gram eller to av Target ved kokestart? Og siden det er mye pilsnermalt, burde jeg koke i 90Min?