Hei.
Jeg skal igang med en belgisk dubbel og har satt i sammen en oppskrift som jeg håper kan fungere.
Pilsnermalt - 42%
Carapils - 6.5%
Pale malt - 28%
Wheat malt - 12%
Crystal malt (120) - 1.3%
Pale cho.malt (600) - 1.3%
Special B (350) - 4%
Candy sugar (220) - 5.3%
Gjæres med wlp530, starter på 18 grader, stiger jevnt de første 5 dagene opp til 22-23 grader, står på denne temperaturen til den er gjæret ferdig.
meskeregimet: 40, 55, 65, 72, 78
beregnet ebc kommer ut på 45 - dark brown
1. bør jeg kanskje erstatte noe av palemalten med eks münchener malt? for å få mer brødsmak ?
2. er gjæringsregimet ok?
3. bør candysukkeret tilsettes etter storgjæringen for å sikre god nedgjæring?
4. er det noe som mangler i oppskriften?
Jeg skal igang med en belgisk dubbel og har satt i sammen en oppskrift som jeg håper kan fungere.
Pilsnermalt - 42%
Carapils - 6.5%
Pale malt - 28%
Wheat malt - 12%
Crystal malt (120) - 1.3%
Pale cho.malt (600) - 1.3%
Special B (350) - 4%
Candy sugar (220) - 5.3%
Gjæres med wlp530, starter på 18 grader, stiger jevnt de første 5 dagene opp til 22-23 grader, står på denne temperaturen til den er gjæret ferdig.
meskeregimet: 40, 55, 65, 72, 78
beregnet ebc kommer ut på 45 - dark brown
1. bør jeg kanskje erstatte noe av palemalten med eks münchener malt? for å få mer brødsmak ?
2. er gjæringsregimet ok?
3. bør candysukkeret tilsettes etter storgjæringen for å sikre god nedgjæring?
4. er det noe som mangler i oppskriften?