Belgisk dubbel

Blir Weyermanns Aroma malt så galt, da? Det er et basismalt, sier de: https://bsgcraftbrewing.com/weyermann-abbey-malt-25-kg

Laget for å brygge belgiske øl, også. Kanskje det faktisk er bedre egnet enn aromatic?
Aromatic er et melanoidinmalt fra Bestmalz: "It will impart a distinct, almost exaggerated malt aroma and flavor to red lagers, amber lagers, dark lagers".

Fra en tråd på homebrewtalk:

I'd say that the various reviews and descriptions I find on the internet are reasonably accurate:
"Highly maltaromatic. Adds deep-amber to red-brown colour, maltiness, body, and mouth feel to finished beer"
"Belgian brown-biscuity type malt and it has unique characteristics. It’s sweeter than a typical biscuit malt. ... it’s a combination of aromatic malt, honey malt, and biscuit malt. "
"pronounced maltiness, honey notes"
 
Sist redigert:
Glem oppskriften i classic styles! En gullgruve av oppskrifter/inspirasjon finner du på http://www.candisyrup.com/recipes.html.

Zainasheff sin dubbel er etter minne en sånn "kast alt i gryta" oppskrift. Hovedingrediensen i en god dubbel skal være bra kandissirup ikke et tonn spesialmalt. Vanligvis har jeg stor respekt for Jamil, men kanskje ikke på de belgiske oppskriftene hans :).

Se denne: http://www.candisyrup.com/uploads/6/0/3/5/6035776/westmalle_dubbel_clone_-_040.pdf

Westmalle trippel oppskriften deres er spot on forøvrig.
Skulle aldri ha klikket på linken. Hadde bestemt meg for å brygge et alkoholsvakt øl neste gang, men nå fikk jeg lyst til å lage Kandisirup og en bierre de garde...
 
Skulle aldri ha klikket på linken. Hadde bestemt meg for å brygge et alkoholsvakt øl neste gang, men nå fikk jeg lyst til å lage Kandisirup og en bierre de garde...

Du har sett denne tråden:
https://forum.norbrygg.no/threads/h...pt-diammonium-fosfat.26024/page-9#post-388625

Å lage sirup og brygge en dubbel er et sånt prosjekt som ligger i bakhodet, og som før eller seinere skal realiseres. Skal handle wlp530 og brygge golden ale nå, og da blir det vel naturlig å brygge mer belgisk.
 
Du har sett denne tråden:
https://forum.norbrygg.no/threads/h...pt-diammonium-fosfat.26024/page-9#post-388625

Å lage sirup og brygge en dubbel er et sånt prosjekt som ligger i bakhodet, og som før eller seinere skal realiseres. Skal handle wlp530 og brygge golden ale nå, og da blir det vel naturlig å brygge mer belgisk.
Stemmer :D
Har laget Kandisirup 2 ganger tidligere. Er ikke vanskelig bare en får satt igang. La merke til at jeg ikke fikk mørk farge på strupen med vanlig natron. Brukte gjærnæring fra Europris og da funket det .
 
Stemmer :D
Har laget Kandisirup 2 ganger tidligere. Er ikke vanskelig bare en får satt igang. La merke til at jeg ikke fikk mørk farge på strupen med vanlig natron. Brukte gjærnæring fra Europris og da funket det .
Trenger ikke bruke gjærnæring. Bruk hjortetakksalt, samme nytten.
Prikken over I-en er å blande inn noe (30%?) med daddelsirup. Innvandrebutikk.

Sent fra min SM-T310 via Tapatalk
 
  • Like
Reaksjoner: Mc.
Tilbake
Topp