Da smakte jeg på en flaske 9 dager etter tapping. Må jaggu si at brygget ikke ble så ille. Fryktet et søtt kvalmt kliss, men der tok jeg heldigvis skammelig feil.
Brygget var helt klart etter 9 dager i romtemperatur. Kullsyrenivået var perfekt, passe med skum på toppen av glasset og rikelig og langvarig bobler i selve øllet.
Selv om smaken bar preg av at brygget ikke er tilstrekkelig lagret må jeg si følgende: Fruktig! Fremtredende fruktig aroma og smak(skyldes gjæren skulle jeg tro?). Lett syrlig men frisk. Maltsmaken var langt i fra dominerende. Det som trakk ned var en nokså fraværende ettersmak. Dette har sikkert med at humlemengden var liten og i tillegg ble dårlig utnyttet pga bryggemetoden med konsentrert vørter og påfyll av vann. Konklusjonen må bli på et så tidlig tidspunkt: Et lettdrikkelig, fruktig og friskt øl som passer en varm sommerdag såvel som foran peisen, et øl kvinner og hvermansen kan like, en god tørsteslukker....
Jeg er rett og slett meget fornøyd, men vil gå for litt høyere IBU ved neste korsvei.
Må avslutte med å takke alle her inne som har bidratt med å svare på mine dumme spørsmål og gitt meg uvurderlig bistand i denne prosessen.
Kan ikke si annet SKÅL!!! nå som jeg i denne skrivende stund tømmer resten av glasset og konstanterer at brygget faktisk har sin virkning etter en hard dag på jobb. Sofaen neste ;D