Belgisk trippel - wlp530(gjæring) og wlp570(flaskemodning) - trenger litt råd

Hei.

Jeg har laget en belgisk triple, den har gjæra ned fra 1.085 til 1.011 med wlp530. Pga sykdom ble ikke flasking når jeg hadde sett for meg. Ølen stod på primærkaret i 2 uker, før den ble overført til sekundærkar(10 grader), her har den stått i 2 uker. Jeg topphøstet gjær fra primærkaret etter 2-3 dager, dette har siden det stått i kjøleskapet. Den ble ikke satt starter på før idag(3,5 uker fra høsting), den startet raskt og skummer bra allerede 1 time etter pitching. Det som bekymrer meg er at lukten ikke er like bra som tidligere, jeg synes å kunne kjenne "u-toner" i lukten, og blir derfor bekymret for å benytte denne til flaskemodningen.

1. Som nødløsning har jeg en vial med wlp570 som jeg kan sette starter på. Hvordan vil denne gjøre seg til flaskemodning?

2. Hvor mange celler pr/mill skal man benytte til flaskegjæring?
 
Tilbake
Topp