john petter
Fylkesstyre
Hei, jeg trenger råd om hva jeg bør gjøre med min Belgiske Wit, Gahr edition fra Bryggselv.
Jeg er ganske fersk brygger, men har lest litt.
Brygget 4. juni. 24 liter OG 1.056.
Oppskriften sier 25 liter OG 1.050-55.
https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/belgisk wit2.pdf
Tørrgjær var Mangrove Jack's Craft series M21 Belgian Wit. Rehydrert med kokt/avkjølt vann i kolbe.
Hadde hørt denne ølen skulle stormgjære voldsomt, men jeg synes ikke den var så heftig. Etter noen dager ga den seg betraktelig og det ble mindre bobleaktivitet, trodde den hadde gitt seg.
Etter oppskriften skal denne ølen gjære i 14 dager på 18-23 grader. Fatet har stått rolig samme sted hvor temperaturen har holdt seg på ca. 21 grader.
19. juni (etter 15 dager) målte jeg 1.015 og tenkte jeg skulle fate/flaske ølet i dag, 22. juni. Men så satte den i gang med en ny gjæring der det bobler ganske greit, og det holder den fremdeles på med. Nå er ølet nede i 1.011. Oppskriften sier FG 1.013-15.
Så hva gjør jeg?
Fater/flasker eller venter til gjæringen gir seg?
Vil bli glad for litt hjelp her.
Syns ikke grumset jeg tapper ut for gravitymåling smaker så utpreget godt, men så er jeg ikke vant med øltypen. -Brygget til min fru... ;-)
Mvh John Petter.
Jeg er ganske fersk brygger, men har lest litt.
Brygget 4. juni. 24 liter OG 1.056.
Oppskriften sier 25 liter OG 1.050-55.
https://www.bryggselv.no/media/multicase/documents/oppskrifter/belgisk wit2.pdf
Tørrgjær var Mangrove Jack's Craft series M21 Belgian Wit. Rehydrert med kokt/avkjølt vann i kolbe.
Hadde hørt denne ølen skulle stormgjære voldsomt, men jeg synes ikke den var så heftig. Etter noen dager ga den seg betraktelig og det ble mindre bobleaktivitet, trodde den hadde gitt seg.
Etter oppskriften skal denne ølen gjære i 14 dager på 18-23 grader. Fatet har stått rolig samme sted hvor temperaturen har holdt seg på ca. 21 grader.
19. juni (etter 15 dager) målte jeg 1.015 og tenkte jeg skulle fate/flaske ølet i dag, 22. juni. Men så satte den i gang med en ny gjæring der det bobler ganske greit, og det holder den fremdeles på med. Nå er ølet nede i 1.011. Oppskriften sier FG 1.013-15.
Så hva gjør jeg?
Fater/flasker eller venter til gjæringen gir seg?
Vil bli glad for litt hjelp her.
Syns ikke grumset jeg tapper ut for gravitymåling smaker så utpreget godt, men så er jeg ikke vant med øltypen. -Brygget til min fru... ;-)
Mvh John Petter.