Finn Berger
Moderator
Jeg satte en pale ale i går, og pitchet Nottingham - rehydrert etter alle kunstens regler - ved 18 grader. Vørteren var godt beluftet (ren oksygen). Nå, 14 timer seinere, er det ikke tegn til aktivitet - ingen lukt, ikke noe CO2, overflaten på vøreteren er blank og ren - og jeg får en følelse av at noe ikke stemmer. Kan jeg ha rotet det til under rehydreringen, f.eks.?
I alle fall; jeg ser for meg at jeg må tilsette gjær på nytt. Skal jeg da også belufte på nytt? Det er vel ikke igjen noe av det oksygenet jeg tilførte. Kan jeg eventuelt bare prøve å tilføre oksygen igjen, for å se om gjæren kan vekkes til live?
Temperaturen er nede på 17 grader nå (står i kjelleren). Men det skulle vel ikke være noe problem med denne gjæren? Jeg har ingen erfaring med den tidligere, annet enn til cider, men så vidt jeg vet, tåler den lave temperaturer svært godt.
I alle fall; jeg ser for meg at jeg må tilsette gjær på nytt. Skal jeg da også belufte på nytt? Det er vel ikke igjen noe av det oksygenet jeg tilførte. Kan jeg eventuelt bare prøve å tilføre oksygen igjen, for å se om gjæren kan vekkes til live?
Temperaturen er nede på 17 grader nå (står i kjelleren). Men det skulle vel ikke være noe problem med denne gjæren? Jeg har ingen erfaring med den tidligere, annet enn til cider, men så vidt jeg vet, tåler den lave temperaturer svært godt.