Berliner weisse erfaringer (surning av vørter)

Hei. Første runde med BW på meg.

60% pils 40% wheat OG 1.035

Mesket 15 min @53C 60 min @66C
Kokte det opp i 10 min.
Kjølte ned til 25c
21 liter vørter i betterbottle
1 liter starter på Idoform og noe fra Polen
@25C i gjæringskap

I dag er det full fart oppi der så jeg antar der er endel hetrolactic varianter av lacto oppi der. Ellers har jeg fått med en gjær.

1486015767191-1564579384.jpg
 
Da får vi se hva det blir ut av denne da. Planen var å koke det når riktig pH var nådd. Men da blir det vel bare å la det gå og se hva det blir. Eller er håpet ute?
 
kan jeg ha fått med gjær fra idoformen eller den polske varianten eller har jeg klart å få det fra en annen kilde? ville tro det var fra Tabelettene jeg har tilsatt siden et er så veldig aktivitet
 
hva har det blitt utav det når dette har skjedd deg? det er jo ingen humle der så er litt usikker på hva jeg skal gjøre med dette.. må finne på noe lurt når jeg ser hva den smaker etterhvert.
 
Har bare tilsatt US-05, trenger strengt tatt ikke humle, men du kan jo koke en liter med maltekstrakt og humle og tilsette. Eller tørrhumle.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp