gustavf
Administrator
Jeg har en 20 liter speidel (1. generasjon, så gammel at den har av de fungerende kranene) som jeg, strengt tatt, er veldig godt fornøyd med. Ulempen er at den gir meg en litt lang bryggedag, kombinert med at jeg ikke har noe eget bryggerom og at en er litt for stor til å ha på kjøkkenet.
Nå ser jeg etter et mindre bryggeri som kan brukes på kjøkkenet og kan gi meg en bryggedag som er såpass kort at jeg kan begynne etter jobb og være ferdig vasket til jeg skal legge meg.
Alternativene jeg har funnet er:
Speidel 10 liter
Denne er så liten at den passer på kjøkkenbenken og alt inventaret er så lite at det passer i oppvaskmaskinen. Dessuten er volumet såpass lite at en vanlig 10 liters kjele passer fint til varmtvannstank. Ulempen er først og fremst prisen.
Sous vide BiB
Jeg har brygget lenge nok til å huske at Brew in Bag var det mest moderne bryggeutstyret som fantes, så det føles jo strengt tatt litt retro å tenke tanken igjen. En 8 eller 10 liters sous vide-koker er forholdsvis rimelig og bør fungere som et tilnærmet perfekt meskekar. Kombinert med en passende kjele og kjøler så har jeg et komplett bryggeri til en høyst overkommelig pris. Ulempen er at det blir en del rallemikk for å få til skylling.
Brewie
Denne maskinen har en stor fordel. Den får Speidel-en til å virke billig. Utgår.
Andre alternativer
For den som vil bygge selv, finnes det alltids muligheter. En sous vide-koker kombinert med noen pumpe og rister og siler burde kunne bli et kurant 3 kjelers oppsett, for eksempel.
Hva bør jeg velge? Har jeg glemt noen alternativer?
Nå ser jeg etter et mindre bryggeri som kan brukes på kjøkkenet og kan gi meg en bryggedag som er såpass kort at jeg kan begynne etter jobb og være ferdig vasket til jeg skal legge meg.
Alternativene jeg har funnet er:
Speidel 10 liter
Denne er så liten at den passer på kjøkkenbenken og alt inventaret er så lite at det passer i oppvaskmaskinen. Dessuten er volumet såpass lite at en vanlig 10 liters kjele passer fint til varmtvannstank. Ulempen er først og fremst prisen.
Sous vide BiB
Jeg har brygget lenge nok til å huske at Brew in Bag var det mest moderne bryggeutstyret som fantes, så det føles jo strengt tatt litt retro å tenke tanken igjen. En 8 eller 10 liters sous vide-koker er forholdsvis rimelig og bør fungere som et tilnærmet perfekt meskekar. Kombinert med en passende kjele og kjøler så har jeg et komplett bryggeri til en høyst overkommelig pris. Ulempen er at det blir en del rallemikk for å få til skylling.
Brewie
Denne maskinen har en stor fordel. Den får Speidel-en til å virke billig. Utgår.
Andre alternativer
For den som vil bygge selv, finnes det alltids muligheter. En sous vide-koker kombinert med noen pumpe og rister og siler burde kunne bli et kurant 3 kjelers oppsett, for eksempel.
Hva bør jeg velge? Har jeg glemt noen alternativer?