Nå har jeg akkurat drukket en flaske denne. Planen var å dele den med kona, som har bursdag idag, men jeg fikk henne over på noe annet øl i stedet og beholdt hele flasken selv. Den har kanskje den beste aromaen jeg har kjent av noe øl.
Jeg har greid å lage noe som ligner tidligere. Da brygget jeg en 60/40 pils/hvete, gjæret med S04 og syrnet på eikefat. Rundt 20 IBU eller så, tenker jeg. Så tørrhumlet jeg denne en ukes tid før flasking. Jeg _tror_ det er gjort noe lignende her. Men dette ølet har en rimelig kraftig Saison i bunn. Så er den lagt på eik med en temmelig aggressive bakterier som durer på tross av rimelig mye humle. Så er den tørrhumlet før flaske. Mulig det bittelitt brett der i tillegg. Brett og tørrhumle sammen kan være med på å forklare dette fruktpreget som merkes.
Ølet er rimelig tåkete som jeg tror er fra humla.
Planen er å prøve å komme nærmere dette og la det være neste batch inn på eikefatet (ledig om fire måneder). Hvis noen andre er kommet noen vei med denne så vil jeg gjerne høre om det. Jeg har satt en starter på slantene i flaska. Blir spennende å se hva som kommer ut av det.