Hei,
jeg hadde opprinnelig tenkt å kjøpe meg en induksjonstopp, 50 liters kjele med tappekran etc og brygge etter BIAB-prinsippet. Jeg ser imidlertid at prismessig kommer jeg omtrent likt ut ved å kjøpe en BB60. Jeg kommer i all hovedsakt til å kjøre 25-litersbatcher, men tenker å kjøpe et system med litt større kapasitet i tilfelle jeg av og til ønsker å lage større batcher. Jeg har søkt litt på forumet her, samt på nettet, men klarer fremdeles ikke helt å se for meg fordelene og ulempene ved disse to tilnærmingene.Håper noe kan hjelpe meg med følgende spørsmål:
1) Er det ikke slik at det eneste som skiller BB60 fra BIAB er at maltrør og varmeelement er integrert? Ellers er vel de to prinsippene dønn likt? Man må såvidt jeg leser av div tråder uansett kontrollere temperaturen i malten med et eget termometer i BB60, så jeg ser begrenset nytte i termostaten i BB60?
2) Er det egentlig noen forskjell i selve bryggeprosessen? Er ikke den eneste forskjellen at man i BIAB benytter maltpose istedenfor det integrerte maltrøret i BB60? Maltposen og maltrøret gjør vel samme nytten? Er det noen fordeler med et maltrør fremfor pose? Eller evt motsatt?
3) Er det slik at man må stikke om brygget i BB60 etter mesking? Hvorfor det egentlig? Løfter man ikke ut alle maltrestene når man tar ut maltrøret, slik at man kan legge humla direkte oppi? Er dette annerledes med maltposen i BIAB?
4) Jeg ser at flere opplever mekanismen for å løfte ut maltrøret i BB60 som dårlig/usikker. Er dette utbedret nå?
5) Jeg ser at det er en god stund siden BB60 gen 3 ble lansert. Er det noen som kjenner til om en ny versjon av denne eller BB30 er på vei?
6) Jeg kommer som nevnt i all hovedsak til å kjøre 25-litersbatcher (skal brygge alene), så jeg klarer meg strengt tatt med en BB30. Er det noen andre fordeler med BB30 fremfor BB60 enn lavere pris? Er bryggeprosessen den samme, hva er evt forskjellig?
7) Hva ville dere valgt?BB30, BB60 eller BIAB?
Mvh Haakon
jeg hadde opprinnelig tenkt å kjøpe meg en induksjonstopp, 50 liters kjele med tappekran etc og brygge etter BIAB-prinsippet. Jeg ser imidlertid at prismessig kommer jeg omtrent likt ut ved å kjøpe en BB60. Jeg kommer i all hovedsakt til å kjøre 25-litersbatcher, men tenker å kjøpe et system med litt større kapasitet i tilfelle jeg av og til ønsker å lage større batcher. Jeg har søkt litt på forumet her, samt på nettet, men klarer fremdeles ikke helt å se for meg fordelene og ulempene ved disse to tilnærmingene.Håper noe kan hjelpe meg med følgende spørsmål:
1) Er det ikke slik at det eneste som skiller BB60 fra BIAB er at maltrør og varmeelement er integrert? Ellers er vel de to prinsippene dønn likt? Man må såvidt jeg leser av div tråder uansett kontrollere temperaturen i malten med et eget termometer i BB60, så jeg ser begrenset nytte i termostaten i BB60?
2) Er det egentlig noen forskjell i selve bryggeprosessen? Er ikke den eneste forskjellen at man i BIAB benytter maltpose istedenfor det integrerte maltrøret i BB60? Maltposen og maltrøret gjør vel samme nytten? Er det noen fordeler med et maltrør fremfor pose? Eller evt motsatt?
3) Er det slik at man må stikke om brygget i BB60 etter mesking? Hvorfor det egentlig? Løfter man ikke ut alle maltrestene når man tar ut maltrøret, slik at man kan legge humla direkte oppi? Er dette annerledes med maltposen i BIAB?
4) Jeg ser at flere opplever mekanismen for å løfte ut maltrøret i BB60 som dårlig/usikker. Er dette utbedret nå?
5) Jeg ser at det er en god stund siden BB60 gen 3 ble lansert. Er det noen som kjenner til om en ny versjon av denne eller BB30 er på vei?
6) Jeg kommer som nevnt i all hovedsak til å kjøre 25-litersbatcher (skal brygge alene), så jeg klarer meg strengt tatt med en BB30. Er det noen andre fordeler med BB30 fremfor BB60 enn lavere pris? Er bryggeprosessen den samme, hva er evt forskjellig?
7) Hva ville dere valgt?BB30, BB60 eller BIAB?
Mvh Haakon