Husker ikke om du brukte original-oppkriften eller ei, men fortsatt godt arbeid av gjæren. Mine har alltid landet på 1.032-1.034 ishRiktig OG var 1.110. Var nok feil på målingen min under WP.
Husker ikke om du brukte original-oppkriften eller ei, men fortsatt godt arbeid av gjæren. Mine har alltid landet på 1.032-1.034 ishRiktig OG var 1.110. Var nok feil på målingen min under WP.
Nottingham er undervurdert den. Nede på 14-15 lager den fine reine øl. Kjørte på 17 denne og den gikk jo som en kveik... Tydelig noe som fungerte veldig bra å kjøre en lett ale med helt rein klar vørter før dette brygget og repitche hele kaka.Husker ikke om du brukte original-oppkriften eller ei, men fortsatt godt arbeid av gjæren. Mine har alltid landet på 1.032-1.034 ish
Ja Nottingham var et BEIST her også! Har kobla blowoffslange i spundventilen som har vært helt åpen siden krausen begynte å legge seg så vidt. Putra friskt når ølet gassa ut, men nå er det bare så vidt noe aktivitet. Skal få stå til helga før jeg vurderer omstikk. 12-literen får seg en halvkilo Melassesukker og EC1118 i kveld.Nottingham var sulten, stakkars små. 100 poeng på 3 dager! Nå ser det ut til ha alle har forspist seg. Nesten ingen som orker å puste ut lenger.
Den tabben gjorde jeg i 2020. Vent ei uke til.Tror ikke den går lenger ned.
Den vekta di. Veier den underveis i tappinga? Mine forsøk med digitale vekter er at de stopper å veie fordi vektøkningen ikke er rask nok. Da er de plutselig fornøyd med 4,26kg og 1 dl i fatet...
Fyller ganske raskt med 10mm ball locks. Går det seint så slokner denne vekta også. Da løfter jeg av fatet og nuller vekta så veit jeg at 19 literen er 23,2 kg full, og 20 literen 24,3 kg full. Vanligvis har jeg til overs i gjæringsdunken og fyller da opp gjennom gassporten, så tapper jeg av 2-3 desiliter etterpå. Her ble det 35 liter, så ville jeg ha 17,5 liter i hvert fat.Den vekta di. Veier den underveis i tappinga? Mine forsøk med digitale vekter er at de stopper å veie fordi vektøkningen ikke er rask nok. Da er de plutselig fornøyd med 4,26kg og 1 dl i fatet...
Kjøpt på Brewshop? Lenge siden?Fyller ganske raskt med 10mm ball locks. Går det seint så slokner denne vekta også. Da løfter jeg av fatet og nuller vekta så veit jeg at 19 literen er 23,2 kg full, og 20 literen 24,3 kg full. Vanligvis har jeg til overs i gjæringsdunken og fyller da opp gjennom gassporten, så tapper jeg av 2-3 desiliter etterpå. Her ble det 35 liter, så ville jeg ha 17,5 liter i hvert fat.
Fikk en mail fra ham i dag angående å kjøpe flasker . Det er er vel innafor å forære et par flasker tenker jeg. Jeg har desverre bare 12 flasker så jeg kan bare avse 4-5 flasker.Fra tid til annen er det en kar som har dukket opp på forumet her og spurt om å få kjøpe Birger Eriksen-øl, og som av naturlige årsaker har blitt avvist.
Nå har jeg mailet med ham, og egentlig er det mest etiketter (og eventuelt kapsler) han er ute etter. Han jobber som omviser på Oscarsborg, og vil gjerne kunne gi kommandanten og hans medarbeidere en flott flaske med øl som hyller Birger Eriksen.
I hjemmebryggerens delingsånd er vel dette noe vi kan hjelpe til med, tenker jeg.
Er det noen som har et flott etikettdesign som kan være villig til å dele en slik fil, slik at han kan skrive det ut selv? Det bør vel helst være en nedstrippet versjon, dvs. uten ABV, personlige detaljer, etc., men med bilde av Birger Eriksen og gjerne den historiske beskrivelsen.
Er det noen som tar utfordringen?
Folk må jo gjerne gjøre hva de vil med ølet sitt, men jeg kjenner at jeg har begrensa tålmodighet med folk som ikke klarer å ta så mange tydelige beskjeder om lovverket som han har fått.Fikk en mail fra ham i dag angående å kjøpe flasker . Det er er vel innafor å forære et par flasker tenker jeg. Jeg har desverre bare 12 flasker så jeg kan bare avse 4-5 flasker.
Noen som har et større lager og kan avse flere ?
Er det en kommandant på Oscarsborg?og vil gjerne kunne gi kommandanten og hans medarbeidere