Blir sikkert bra.Jeg tenker å tilsette ultraferm. Da skal det gjære helt ut om gjæren tåler alkoholen som dannes. Jeg tenker å tilsette ec-1118 gjær når hovedgjæren tar kvelden, og så forer jeg med sukker til ec-1118 legger på røret. Da kan jeg forsiktig søte opp resultatet. Dark Horizon og Nordic Noir fra Nøgne Ø ideen altså. Kommer nok til å ende på portvinsstyrke tenker jeg. Det blir et øl med lang tidshorisont.
I hvilken tidssone? Med en halvtime kok igjen, bør du ha to timer igjen til kjøling før gjær...Drøy halvtime igjen av kokingen, rekker jeg å få det til gjæring før midnatt mon tro?
I hvilken tidssone? Med en halvtime kok igjen, bør du ha to timer igjen til kjøling før gjær...
Her har vi kokt det remmer, tøy og kokekar kan tåle, og begynner på kjøling. Refraktometeret sier 1.112, så da bør vi være innenfor, selv om det har tatt sin tid.