1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg gikk for 120 minutter på 64 grader og 30 minutter på 72 grader i dag.
    Skal øyeblikkelig øket til en 10 minutters utmesk før jeg begynner å skylle
     
    ullrotta og 1Morten liker dette.
  2. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg gjør kort prosess med tyskersvina og kjører 90 på 64 og 10 på 76. 90 min kok.
     
    ullrotta liker dette.
  3. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Da blir du ferdig før meg. Jeg skal koke i 180 minutter er planen
     
    1Morten liker dette.
  4. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Varmer opp til utmesk nå.[​IMG]

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
  5. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Får hjelp av noen kompiser til å montere en kaikran etterpå, så tilpasset regimet litt til det
     
  6. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Oi... Så store maltmengder ja.... :eek::)
     
    ullrotta og Jørgen O liker dette.
  7. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Neida. Jeg skal bare heve den båten så jeg kan senke den en gang til
     
    ullrotta, YngveKL og erikraude liker dette.
  8. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    bjartenataas liker dette.
  9. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fargen på vørteren ble bra selv om det kanskje ikke kommer så godt fram på bildet.[​IMG]

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
    Sarge liker dette.
  10. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    29 liter preboil SG 1.086

    2019-04-09 12.01.03.jpg

    Overrasket over ca 75% meskeeffektivitet med 11,4 kg malt i 36 liters kjelen min.
    Brukte 1t 15min på kontinuerlig skylling.
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har akkurat handlet malt på strømmen hjemmebrygg og skal først stappe en burger inn i trynet så er det hjemreise og starte oppvarming.
     
  12. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Perfekt. [​IMG]
     
    Mc., RealGone, ullrotta og 5 andre liker dette.
  13. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Lang skylling er nøkkelen. Jeg fikk 68%.
     
    Mats Ø. liker dette.
  14. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Prøver det samme når jeg klemmer til i kveld!
     
  15. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dette går jo så det smeller. Enda 40 min. igjen av kok.[​IMG]

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
    ullrotta og Ekornskurken liker dette.
  16. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg landet på 1.113. To poeng over antatt.
     
    Sarge liker dette.
  17. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har aldri klart noe sånt med mitt ghetto-oppsett.
     
    ullrotta liker dette.
  18. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ser ut som jeg skjøt litt over målet, endte på 1.114 men skulle egentlig treffe 1.106. Det blir vel kanskje litt i overkant for agent 007 å spise seg igjennom. Hvordan oppfører WLP007 seg? Hvor mye headspace bør jeg minimum ha i en 30l bøtte?

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
  19. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ville hatt minst 30%.
     
  20. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Så lenge du har rikelig med WLP007 og gir oksygen, gjerne i 2 omganger, så skal bruker det å gå bra.
    Jeg ville hatt 10 liter headspace i en 30 liters bøtte med så sterk vørter.
    Det er mye sukker og det blir rimelig fast konsistens på skummet er min erfaring.
     
    Marius K. liker dette.

Del denne siden