LarsUlv
Norbrygg-medlem
Der har du for å skippe KTS.Dette går så det griner! Jeg har endt opp med å måtte vaske slanger først. Fytti grisen så ekle. Blir sent dette.
[emoji4]
Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
Der har du for å skippe KTS.Dette går så det griner! Jeg har endt opp med å måtte vaske slanger først. Fytti grisen så ekle. Blir sent dette.
KTS? Klin de shit?Der har du for å skippe KTS.
[emoji4]
Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
"Klar til strid".KTS? Klin de shit?
Ah! Ja selvsagt. Jeg hadde blitt førstemann som falt. En slange i hånden og ei kule i panna."Klar til strid".
Gjennomgang av alt utstyr før et slag for å sjekke at man er klar.
Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
Tenkte på 14 liter med OG på 1100.Hvilket sluttvolum etter kok sikter du på, med hvilken OG?
Hvor mye meskevann har du til 7,5 kg malt da?Tenkte på 14 liter med OG på 1100.
Så det blir ikke mye skyllevann.
Får ta ting på sparket. Skylle mer eventuelt og koke lengre. Snart 2 timer mesking og sg 1060.
Har beregnet 8 liter, men blir vel mer enn det.Hvor mye meskevann har du til 7,5 kg malt da?
Har beregnet 8 liter, men blir vel mer enn det.
Bruker ikke brattbergeren til vanlig så jeg har ingen ide om hva jeg egentlig kan forvente.
Ja akkurat.Meskevann, ikke skyllevann.
Da er man i gang. Dæven så tykk mesken blir med sånne volum med malt. Det ser ihvertfall bra ut så langt. Tilsynelatende forsvinner det meste fra sirkuleringen i overflow på GF, men etter fargen å dømme siger det en del gjennom maltet også.
Vis vedlegget 40209 Vis vedlegget 40210
Humle er målt opp. Mulig Birger ville rynket på nesen over de fargeglade beholderne, men på den annen side var han en mann som brukte det han hadde så langt det lot seg gjøre.
Vis vedlegget 40211
Nå er det bare å la flerstegsmesken gå en stund.
Ca 2 liter tror jeg. Med en fuktig finger i lufta.Man kan jo ballparke det sånn nesten iallefall. Hva er avkoket ditt pr time?
Hva tenker du om speise til karbonering på dette ølet @Miguel ?
Vørteren står til kjøling i gjærinskapet fra 19,5 til 15,5 grader før jeg skal oksygenere og pitche.
Jeg kan tappe av speise før jeg pitcher.
Men hvilken gjær skal du tilsette da?