Fikk faktisk hjelp av noen tyske fisketurister i dag. De løftet og la ryggen i det. Lenge siden 1940 [emoji4]
Hva er gjæringsregimet til folk?
Jeg kjører samme gamle. Pitch 16, 48 timer linjært opp til 19, hold, og så skru opp linjært sakte til 21 for the endgame når det er dags for det.
Oksygen ved pitch, mer etter ca 12 timer, og siste dose ved high krausen, som regel ved dag 3.
Din var bedre enn min. Men om det har noe med speise eller tvangskarbonering er jeg mye usikker på.Du har jo nettopp drukket en med speise [emoji6]
Din var bedre enn min. Men om det har noe med speise eller tvangskarbonering er jeg mye usikker på.
Min Birger Eriksen i fjor fikk mye dårlig behandling sett i forhold til holdbarhet.
Det har helt klart holdt seg bra.Det var første ølet jeg brukte speise på. Men det er og kveiket, og jeg mener at det motbeviser myten om at kveikøl forandrer karakter etter tre måneder. Det er mer modent, men er ikke blir psykotisk.
Jeg pitcher på 16 og har tenkt å holde den der i alle fall 24 timer, kanskje 48.Hva er gjæringsregimet til folk?
Jeg kjører samme gamle. Pitch 16, 48 timer linjært opp til 19, hold, og så skru opp linjært sakte til 21 for the endgame når det er dags for det.
Oksygen ved pitch, mer etter ca 12 timer, og siste dose ved high krausen, som regel ved dag 3.
Jeg pitcher på 16 og har tenkt å holde den der i alle fall 24 timer, kanskje 48.
Så blir det linjært opp til 20 på 4 døgn, altså sakte opp 1 grad i døgnet.
Samme oksygen som deg.
WLP007, samme som nå. Gjæret på 18 grader i 2 døgn, økte til 20 og holdt den der til det var ferdig.Husker du hvordan du gjæret i fjor? Mener å huske noe fusel i den? Med hvilken gjær?
WLP007, samme som nå. Gjæret på 18 grader i 2 døgn, økte til 20 og holdt den der til det var ferdig.
Etter å ha smakt fusel i etterkant er jeg ikke så sikker på at det var (så mye) fusel i fjorårets. Men helt rein var den ikke.
Derfor holder jeg hardt i tømmene i år.
Joda, vi diskuterte om det var fusel i den. Uskyldsren som jeg er som aldri har smakt hjemmebrent var jeg usikker på hvordan fusel smaker.Aha. Kan være jeg tok feil men mente at det var det jeg kjente. Har total allergi for "off"-ting, selv om det er lite av de. Men det var iallefall et mildt sagt hyggelig gjensyn, den flaska jeg fikk.
Virker iallefall som om du safer godt i år.
Joda, vi diskuterte om det var fusel i den. Uskyldsren som jeg er som aldri har smakt hjemmebrent var jeg usikker på hvordan fusel smaker.
Etter å ha smakt fusel på dommerkurs er jeg helt enig med @Finn Berger at har du smakt Grappa så vet man hvordan fusel smaker.
Og med det i bakspeilet er jeg nokså sikker på at unotene i B.E. fra i fjor ikke er fusel, men heller noe annet grums.
Jeg ligger på 1068 etter 2 timers kok.Jeg ramper til utmesk nå. Er spent på hva SG'en er etter å ha nådd utmesk. Virket lovende tidligere, men selv etter 2kg pale og en måling etterpå så er jeg litt skeptisk. Men får ca 4-6 poeng under rampingen.