Birger Eriksen-dagen

Hva er gjæringsregimet til folk?

Jeg kjører samme gamle. Pitch 16, 48 timer linjært opp til 19, hold, og så skru opp linjært sakte til 21 for the endgame når det er dags for det.
Oksygen ved pitch, mer etter ca 12 timer, og siste dose ved high krausen, som regel ved dag 3.
 
Hva er gjæringsregimet til folk?

Jeg kjører samme gamle. Pitch 16, 48 timer linjært opp til 19, hold, og så skru opp linjært sakte til 21 for the endgame når det er dags for det.
Oksygen ved pitch, mer etter ca 12 timer, og siste dose ved high krausen, som regel ved dag 3.

Pitch 16, la stige til 18 og holder den der tenker jeg. Bruker 04 for første gang, så om noen mener det er sløkket må de bare si ifra.
 
Du har jo nettopp drukket en med speise [emoji6]
Din var bedre enn min. Men om det har noe med speise eller tvangskarbonering er jeg mye usikker på.
Min Birger Eriksen i fjor fikk mye dårlig behandling sett i forhold til holdbarhet.
 
Din var bedre enn min. Men om det har noe med speise eller tvangskarbonering er jeg mye usikker på.
Min Birger Eriksen i fjor fikk mye dårlig behandling sett i forhold til holdbarhet.

Det var første ølet jeg brukte speise på. Men det er og kveiket, og jeg mener at det motbeviser myten om at kveikøl forandrer karakter etter tre måneder. Det er mer modent, men er ikke blir psykotisk.
 
Har tenkt å bruke wlp 028. Pitcher på 17 - 18 grader. Oksygen ved pitch. Muligens i morgen også.
Har ca 600 milliarder fotsoldater. Skulle vel holde til en balje på ca 14 liter.
 
Det var første ølet jeg brukte speise på. Men det er og kveiket, og jeg mener at det motbeviser myten om at kveikøl forandrer karakter etter tre måneder. Det er mer modent, men er ikke blir psykotisk.
Det har helt klart holdt seg bra.
At øl gjæret med kveik ikke holder seg, er nok en helt feil slutning.
At øl brygget med gamle metoder ikke har veldig lang holdbarhet, kan nok være noe i.
 
Hva er gjæringsregimet til folk?

Jeg kjører samme gamle. Pitch 16, 48 timer linjært opp til 19, hold, og så skru opp linjært sakte til 21 for the endgame når det er dags for det.
Oksygen ved pitch, mer etter ca 12 timer, og siste dose ved high krausen, som regel ved dag 3.
Jeg pitcher på 16 og har tenkt å holde den der i alle fall 24 timer, kanskje 48.
Så blir det linjært opp til 20 på 4 døgn, altså sakte opp 1 grad i døgnet.
Samme oksygen som deg.
 
Jeg pitcher på 16 og har tenkt å holde den der i alle fall 24 timer, kanskje 48.
Så blir det linjært opp til 20 på 4 døgn, altså sakte opp 1 grad i døgnet.
Samme oksygen som deg.

Husker du hvordan du gjæret i fjor? Mener å huske noe fusel i den? Med hvilken gjær?
 
Husker du hvordan du gjæret i fjor? Mener å huske noe fusel i den? Med hvilken gjær?
WLP007, samme som nå. Gjæret på 18 grader i 2 døgn, økte til 20 og holdt den der til det var ferdig.
Etter å ha smakt fusel i etterkant er jeg ikke så sikker på at det var (så mye) fusel i fjorårets. Men helt rein var den ikke.
Derfor holder jeg hardt i tømmene i år.
 
WLP007, samme som nå. Gjæret på 18 grader i 2 døgn, økte til 20 og holdt den der til det var ferdig.
Etter å ha smakt fusel i etterkant er jeg ikke så sikker på at det var (så mye) fusel i fjorårets. Men helt rein var den ikke.
Derfor holder jeg hardt i tømmene i år.

Aha. Kan være jeg tok feil men mente at det var det jeg kjente. Har total allergi for "off"-ting, selv om det er lite av de. Men det var iallefall et mildt sagt hyggelig gjensyn, den flaska jeg fikk.

Virker iallefall som om du safer godt i år.
 
Endelig pysjbukse, slåbrok og @LarsUlv sin BE 2018 i glasset. Vel blåst [emoji482]
050a0f8f2eb6486cc48c8281808799d3.jpg
 
Aha. Kan være jeg tok feil men mente at det var det jeg kjente. Har total allergi for "off"-ting, selv om det er lite av de. Men det var iallefall et mildt sagt hyggelig gjensyn, den flaska jeg fikk.

Virker iallefall som om du safer godt i år.
Joda, vi diskuterte om det var fusel i den. Uskyldsren som jeg er som aldri har smakt hjemmebrent var jeg usikker på hvordan fusel smaker.
Etter å ha smakt fusel på dommerkurs er jeg helt enig med @Finn Berger at har du smakt Grappa så vet man hvordan fusel smaker.
Og med det i bakspeilet er jeg nokså sikker på at unotene i B.E. fra i fjor ikke er fusel, men heller noe annet grums.
 
Joda, vi diskuterte om det var fusel i den. Uskyldsren som jeg er som aldri har smakt hjemmebrent var jeg usikker på hvordan fusel smaker.
Etter å ha smakt fusel på dommerkurs er jeg helt enig med @Finn Berger at har du smakt Grappa så vet man hvordan fusel smaker.
Og med det i bakspeilet er jeg nokså sikker på at unotene i B.E. fra i fjor ikke er fusel, men heller noe annet grums.

Tror heller ikke det er fusel. Kan være litt fenolsk plast blandet med stikk av alkohol som lurer nesen.

Edit: Dette er bagateller mener jeg. Ikke det som definerer dette ølet, som er top nodge av heimabrygg i den stilen jeg har smakt.
 
Jeg ramper til utmesk nå. Er spent på hva SG'en er etter å ha nådd utmesk. Virket lovende tidligere, men selv etter 2kg pale og en måling etterpå så er jeg litt skeptisk. Men får ca 4-6 poeng under rampingen.
 
Jeg ramper til utmesk nå. Er spent på hva SG'en er etter å ha nådd utmesk. Virket lovende tidligere, men selv etter 2kg pale og en måling etterpå så er jeg litt skeptisk. Men får ca 4-6 poeng under rampingen.
Jeg ligger på 1068 etter 2 timers kok.
Skyllet i overkant.
Beersmith sier jeg er ferdig litt før ett med kokingen.
 
Tilbake
Topp