1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Your the boss, you set the rules:cool:
    Mener du OG skal være over 1100 for å kunne kalles Birger Eriksen, så skal OG være over 1100. Vi andre må bare følge reglene. Jeg har ingen problemer med at ølet mitt blir en Andessens Torpedo selvom jeg får over 10 % :D
    Det er første gang jeg prøver, så nå har jeg masse på lista over endringer som skal til for å komme nærmere en Birger Eriksen neste gang.
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Regelen jeg har satt har vært ABV 10%. Men kjenner jeg har lyst til å uppe det med OG krav og, siden det alltid har vært litt det for meg iallefall. Og me to forskjellige øl i samme serie så har jeg lyst til å bumpe kravet for en «ekte» birger. Ølet skal være like krevende for bryggeren som det er kompromissløst.
     
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Noen imot? BE = ABV min 10% OG min 1.110. Andersens torpedo min OG 1.090 ABV 8%

    20 poeng og 2% imellom de.
     
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Snakk om krevende øl. Første gang jeg har brukt 12 timer på å lage 12 liter øl.
     
    ullrotta, LarsUlv og Botnen liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Veldig bra! Så din beer:time ratio er 1, nesten samme som bu:gu på selve ølet.
     
    Mc. liker dette.
  6. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Greit det, men noen regler mot tilsetninger utenom oppskrift eller dobbelmesking?
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg vet ikke. Vet at noen har tilsatt sukker. Selv så ville jeg aldri gjort det,tenker at det blir aldri mer «true» enn en hel maltgrist. Har ikke tatt stilling til det, men kjenner at for meg selv ville det blitt feil, tenker at det er å litt småjukse opp OGen. Birger skal være komromissløst. Hvis man vil lage noe med sukker så kan man kanskje lage det som et annet øl?

    Det skal være et øl hvor bryggeren må jobbe litt, er min tanke. Fra planlegging til ferdig vare. Ikke noe gratis. Birger Eriksen fikk ikke noe gratis, han tok alle valgene selvmed de midlene han hadde. Alt var kalkulert med gammelt utstyr og lite trent mannskap.
     
    JAMBO picobryggeri og Mats Ø. liker dette.
  8. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Vil det bli standard oppskrift som beskrevet i første innlegg, eller rom for modifisert/forenklet oppskrift. Hva med evt. humle og gjær?
     
  9. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Noen sukker tilsetter man for smaksprofilen, mens noen for å øke abv...
     
  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Stemmer for 1100 minimum.
     
    JAMBO picobryggeri liker dette.
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg hsr lyst til å holde på gristen sånn ca det den er, for sammenligning. Hvis man bytter litt her og der, så ok, men ca lik som hovedgristen. Men variablene kan være humle og gjær, disse to har jeg variert selv. Liker egne tolkninger annet enn kun gjæringsregime.
     
    JAMBO picobryggeri liker dette.
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Joda, det vet jeg. Men hvis man gjør det for smaken så kan man kalle det noe annet, tenker jeg. Sukker er ikke kompromissløst, det er mindre krevende for å nå en gitt OG.
     
  13. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Svarte bare på tilserninger tidligere. Men dobbeltmesking er jo topp,for da viser man at man ikke bruker sukker men går veien ut for å få det til.
     
  14. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fair enough.
     
  15. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Kommer til å oppdatere retningslinjene med OG ABV som nevnt tidligere (men skal regne litt på torpedoen), og også at sukker ikke går. Kunne aldri brygget det med sukker selv, syntes det var artig at folk gjorde sin egen vri, men tenker «kompromissløst» i år som jeg ikke har tenkt før, jeg tenker at det skal være et krevende øl for bryggeren og. Noe man putter litt ekstra stolthet og innsats i.

    De som forsvarte landet våres kunne ikke ty til snarveier, ikke at vi har livet som innsats, men det hadde de. Oberst eller menig, de stod på linja og gjorde jobben sin uten snarveier med det de hadde av både mannskap og utstyr. De gjorde alt de kunne. Det bør vi og. Føler at vi burde prøve å gjenspeile innsatsen deres så godt vi kan innenfor de «vanlige» rammene vi som hjemmebryggere har tenker jeg.
     
    #1175 Miguel, 14 Apr 2019
    Sist redigert: 14 Apr 2019
  16. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Skjønner hva du sier om gristen, men det er jo bortimot umulig å få tak i riktig produsent osv slik den er oppgitt for å få den identisk. Jeg for min del ville gjerne ha den laget utelukkende på norsk malt og satte opp min maltblanding ihht. det idealet. Det er jo også meget uvanlig at en typebetegnelse låser hele maltsammensetningen. Jeg likte likevel godt kravet om at den skal være skikkelig svart, og skjønner at man ikke ønsker lettvinte løsninger bestående av kun Pale malt og en mørk malt (sjoko/roasted/black). Greit at Birger Eriksen var kompromissløs, men han måtte også klare seg med det han hadde...

    Ellers er jeg enig ang. sukker. Det er en litt for enkel måte å oppnå høy OG på.
     
    #1176 Sarge, 14 Apr 2019
    Sist redigert: 14 Apr 2019
  17. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Glimrende ide!
     
  18. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Da tror jeg du har misset en poeng. Bare gjør det så nært opptil som du får til. Bruker du norsk malt er jo det bare et digert pluss!
     
    Sarge liker dette.
  19. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Neste år - da skal det bli saker! :)
     
  20. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jeg fikk forøvrig lyst til å snakke med Arne «Norsk Malt» nå. Hvis vi kan lage en kompleks maltsammensetning med malt av god kvalitet, så tenker jeg vi drar det dit?

    Men da må vi nok i starten kutte fem seks maltsorter. Jeg skal snakke med ham. Få dette helnorsk. Han dyrker humle og.
     

Del denne siden