1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bare vent, la det bunnfelle og modnes. Sikker på at det blir en god øl!
     
    Mc. liker dette.
  2. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Det roer seg.

    Uansett skal du bare drikke en flaske i ny og ne og se hvordan det utvikler seg.
    Og bli fasinert og imponert over at "Dette ølet har JEG laget"

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    Skjelstad, ullrotta, Mc. og 1 annen person liker dette.
  3. Brede

    Brede
    Expand Collapse
    Fylkesleder

    IMG_0942.jpg

    Tappet om Beksvarte Natta til flaskekarbonering i dag 11,5% beksvart:D Neste år blir det Birger Eriksen:cool:
     
    #1123 Brede, 12 Apr 2019
    Sist redigert: 13 Apr 2019
  4. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Steike
    Det var svart!
    Mitt tror jeg blir mere mørk brunt. Hadde ikke blackmalt. Kjørte på med sjokolademalt og Carafa 1, men det ble litt lite farge.
     
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Let it flow. Jeg ville aldri anbefalt andre å brygge et øl jeg ikke kan gå god for.. Ølet kom to poeng bak vinneren av imperial i fjor, som en referanse på at det er ikke tull og tøys.
     
    #1125 Miguel, 12 Apr 2019
    Sist redigert: 12 Apr 2019
    Mc. og LarsUlv liker dette.
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja fytti grisen det var svart!
     
  7. PetterL

    PetterL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
    Stemmer dette @JEG? :p
     
    Ekornskurken liker dette.
  8. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bing. Jeg traff akkurat hundrelappen på OG. Da kjører vi nochill i garasjen og med det så sier jeg natta!
     
    Mc., Sarge, Daniel ellingsen og 2 andre liker dette.
  9. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Styreleder
    Sentralstyre

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg brygget min «Birger» en uke før dere, tappet på fat i kveld.

    Klarer nok snart å snakke om den bryggedagen. Stikkord: stuck mash, knakk meskespaden, dyppvarmer eksploderte, glemte å lukke tappekranen på gjæringskaret ved overføring.....

    Tiden leger alle sår, og målet ble nådd: tre fat imp. Stout på 10 %.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Siden jeg stiller til gjenvalg vil det bli mulig å smake allerede på landsmøtet etter påske.

    :)

    God påske!
     
    msevland, Skjelstad, erikraude og 8 andre liker dette.
  10. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Birger krever sine ofre. Bryggedagen går aldri som planlagt. :p
     
  11. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det ser ut som min YB:SVK har droppet ut av gjæring nå. OG var 1.099 og det ser ut fra refraktometermålinger ut til at denne ender på 1.030-1.029 et sted. :confused:

    Det betyr ABV på 9.1-9.2%, altså ikke en Birger. Ølet blir svart, bittert og biter fra seg. Det har vært fin læring, siden jeg aldri har jobbet med no-sparge og så store grainbills i GF før.

    Tror ølet blir for viderekommende. Velger å hedre kanskje den eldste av dem som var på vakt 9. april 1940, den pensjonerte Andreas Anderssen som etter 13 år som pensjonist var hentet inn som erstatning for en sykemeldt kommandør:

    "Etter salvene fra de forestående kanonene var «Blücher» i full fyr, og alvorlig lammet. Kapteinen håpet uansett å kunne redde skipet. På dette tidspunktet drev «Blücher» forbi Anderssens torpedobatterier, Oscarsborgs hemmelige våpen. På en avstand av 500 meter åpnet den pensjonerte kommandørkapteinen Anderssen ild med førti år gamle østerriksk-ungarske Whiteheadtorpedoer. Selv om torpedoene hadde blitt prøveskutt over 200 ganger før var ingen sikre på om våpnene ville fungere eller ikke. Da kommandørkaptein Anderssen trykket på avtrekkeren rundt klokken 04.30 oppdaget man at våpnene fungerte feilfritt, og to torpedoer raste etter hverandre mot «Blücher» tre meter under vannoverflaten. Anderssen hadde overvurdert skipets fart og den første torpedoen traff nær «Blüchers» fremre våpentårn, «Anton», med kun mindre påfølgende skade. Siktet ble rettet og den andre torpedoen traff «Blücher» midtskips, samme område som Oscarsborgs 28 cm kanoner hadde truffet. Resultatet av den andre torpedoen var katastrofal for «Blücher», og mange av skipets skott ble sprengt åpne. Vann fosset inn samtidig som brann raserte skipet. Det tredje torpedoløpet forble ladet, og de to andre ladet om i tilfelle flere skip fulgte etter «Blücher».
    (Kilde: Senkingen av «Blücher» – Wikipedia)

    Ølet skal hete "Anderssens torpedo".
     
    #1131 Sarge, 13 Apr 2019
    Sist redigert: 13 Apr 2019
    ullrotta, msevland, Mats Ø. og 7 andre liker dette.
  12. JAMBO picobryggeri

    JAMBO picobryggeri
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Flosterøen
    Er litt spent på min også, om det blir en Birger Eriksen. Men ellers adopterer jeg gjerne Anderssen hvis jeg får lov :D
     
    Sarge liker dette.
  13. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Anderssens andre torpedo?
     
    JAMBO picobryggeri liker dette.
  14. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har prøvd meg med fukting av malt før, kanskje en ide å bare fukte basemalten. Hvor mye vann bruker du pr. kilo?


    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
  15. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Bruker 2% av maltvekten, altså 0,2 dl pr kg.
    Har brukt å fukte hele maltbasen, men denne gangen var det så mye basemalt at jeg ikke gadd å ta spesialmalten.
     
  16. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Bruker du den alternative formelen for utregning av alkoholprosenten, som nok er den som gir mest korrekt svar på high gravity øl, så ender du opp på akkurat over 10%.
    Alcohol By Volume Calculator Updated - Brewer's Friend

    Men Anderssens torpedo var et knakende godt navn.
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Synes Andersens Torpedo lukter offisielt sub 10% navn?
     
    espux, Sarge og JAMBO picobryggeri liker dette.
  18. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ja, jeg likte historien og navnet.
     
  19. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Hurra Torpedo
     
    erikraude liker dette.
  20. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tor Pedro
     
    1Morten liker dette.

Del denne siden