1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Virker sunt. Jeg ligger på ca 12 poeng pr døgn nå, men pitchet på 12 siden jeg pitchet dagen derpå, men termostat var satt til 16, så mistet noen timer der, og dro på 72t i steden for 48t, noe som var litt waste mtp at jeg hadde mer en nok headroom i år.
     
  2. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Da begynner koken. Jeg har ikke helt fulgt med og klart å glemme å stoppe skyllingen på andre mesk så jeg endte opp med PB OG på 1.060. Skal tilsette noe demarara slik jeg gjorde forrige gang. Tre timers kok burde holde?
     
    Einar Michelsen liker dette.
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tror, uten å ha regnet på det, at tre timer er litt snaut, men du tilsetter sukker så du treffer nok OG uansett. Men du bør være helvetes forsiktig med temperaturen med det sukkeret så du ikke får fusel eller for mye ethyl.
     
  4. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Nå er det jo tre dager siden vi startet dette, så du kan jo koke i tre døgn også. ;-)
     
    Mats Ø. liker dette.
  5. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har til midnatt. Kanskje det blir fire timer?
     
  6. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    To timer kok hver dag. Sounds good.
     
    LarsUlv liker dette.
  7. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjør en mesk til i stedet.
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Du klarer å regne det ut fra preboil uansett. Men jeg vil si at akkurat her, er ikke det viktigste å vinne, men å delta. Ellers ville jeg sagt at det er et helt latterlig utsagn for å hylle middelmådighet blandt barn.
     
    ullrotta, Mats Ø. og 1Morten liker dette.
  9. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    HÆ?
    Jeg ligger jo inne med høyest OG to år på rad nå.
    ...til neste år er det en tradisjon....
     
    #1109 LarsUlv, 12 Apr 2019
    Sist redigert: 12 Apr 2019
    ullrotta og Mats Ø. liker dette.
  10. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ang. IBU, så finnes det jo mange formler og ingen av dem er perfekte. Jeg har fått lavere OG en jeg håpet, så jeg får en BU:GU som kanskje ligger heftigere enn 1.0. Kan bli en krevende øl å like, dette...
     
  11. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Og du har gjort en mildt sagt imponerende jobb! OG'ene dine er jo helt sjukt. Men for de som ikke treffer helt? Finnes retningslinjer, men hvis man ikke treffer.. Man har gjort et forsøk og vært med på det.
     
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Neida, slapp av. Jeg ville aldri sagt at 100 IBU er grensen hadde jeg visst at det ville gitt et ubalansert øl. Jeg tror at det er et slingrinsmonn som er ganske stort på denne OG'en at IBU'en hadde jeg ikke bekymret meg for, bare gjære det riktig, så blr det bra.

    F.eks så smakte jeg LarsUlv sitt øl fra i fjor, kokt fem timer kalkulert 130 IBU eller noe, kunne godt vært mer og uten å skade.
     
  13. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Jeg bare tøyser og tuller.

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
  14. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Jaja, jeg skjønner jo det. Men du har likevel gjort en imponerende jobb med OG'en de to siste årene!
     
    LarsUlv liker dette.
  15. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    I fjor var det jo veldig lang kok.
    Men i år fikk jeg en imponerende høy meskeeffektivitet med den mengden malt.
    Jeg fukter basemaltet før jeg kverner, gir nesten hele skall med knust kjerne.


    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    bjartenataas liker dette.
  16. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Kverning har mye å si, men man må se ann kverning og så justere på tid. Fikk ferdkig kvernet i år, Noia. Gladnyhetene er at jeg har bestilt meg ny mølle nå!
     
    LarsUlv liker dette.
  17. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Grattis! Hvilken!?

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
  18. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sikkert corona med håndsveiv.
     
    LarsUlv liker dette.
  19. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    DET tviler jeg sterkt på.
    Store ruller. 3 stk. Drift på 2 av 3 ruller.

    Tipper jeg

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
  20. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ja det ble nok med en del trub regner jeg med. IBU er på 100.
    Litt i tvil om jeg skal la det gå eller ikke.
     

Del denne siden