1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Birger Eriksen-dagen

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Miguel, 15 Feb 2018.

  1. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Gammel humle?

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Bingo. Det er nok en av greiene. Kjøpte på Strømmen og der var det 2017. Hvis den er pakket og oppbevart godt så skulle ikke det ha noe å si, men det hadde tydligvis det denne gangen. Fryser må til. Selv om jeg egentlig ikke sier noe bastant, men noe er muffins. Har jo bare laget et brygg med denne humlen og kasserte resten samtidig.
     
    #1262 Miguel, 27 Apr 2019
    Sist redigert: 27 Apr 2019
  3. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Tror jeg skal prøve å koke 30 minutter neste gang.
     
  4. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    All humle ligger fryser. Har ikke så mye liggende om gangen.
    Så det er plass til alt i frysern. Selv om fruen klager over at det er så mye ølting i fryseren

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    Sarge liker dette.
  5. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Ja fryser her og etter at humla er kjøpt. Men jeg tror ikke humle fra 2017 har ligget i fryser ett sekund hos dealerne, og gudene må vite hvordan det er pakket om. Savner de dagene hvor MM holdt på, da poppet jeg en 5kg pose, og tok første grammene selv, resten ble pakket raskt om og lagt i fryser/kjøleskap for salg. Fra nå av så skal jeg bare holde meg til BS, humle.se eller rett fra unaiten.
     
  6. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Målte FG til 1030 ned fra 1100.
    Det gir en ABV på 9.2%.
    Brukte 600 milliarder wlp 028 celler til gjæring.
    Rehydrere en pakke US-05 og se om den kan ta den ned et par hakk ?
     
  7. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    10.23% med alternativ formel hos brewersfriend, 68% utgjæring, det er helt topp det for dette ølet.
     
    Kalvatn liker dette.
  8. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Toppers!
     
    LarsUlv liker dette.
  9. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    Sarge og bjartenataas liker dette.
  10. Steinar Huneide

    Steinar Huneide
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sarge, erikraude og LarsUlv liker dette.
  11. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Birger er ikke bare karbonert, men god. Lakriskuler og litt sjokolade. [​IMG]
     
    Sarge og Steinar Huneide liker dette.
  12. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Hva og hvor mye karbonerte du med?
    Jeg har enda ikke karbonert p.g.a. jobb
    Skal bruke sukkerlake med en dæsj frisk gjær. Tenker å bruke 5g/liter.
    Kanskje det blir for lite.
     
  13. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Sukkerlake, 4g/l
     
    Sarge liker dette.
  14. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    Ikke mer nei. Har aldri tilsatt mindre enn 5g/l, men ser jo at du har fått god karbonering med 4g/l.
     
    Sarge og bjartenataas liker dette.
  15. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Men det skal sies at jeg plasket godt i glasset, foretrekker det på sånne øl.
     
    Mc. liker dette.
  16. Sarge

    Sarge
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det kommer jo litt an på temperaturen når du flasker også, siden det gir en pekepinn om hvor mye CO2 det allerede er i ølet. Med 20 grader tenker jeg 5gr/l, mens 10-12 grader skulle tilsi at 4gr/l er nok.
     
    Mc. liker dette.
  17. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Og der tror jeg Birger ble oksidert gitt. Koblet på piknikkran og skulle fylle glasset og ja. Hadde glemt å sette trykk på fatet, så der var det undertrykk grunnet at jeg skulle karbonere på kjøl. Og sluuurp der sugde det oksygen gjennom kranen gett.
     
  18. LarsUlv

    LarsUlv
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesttun, Bergen
    DRIKK FORT!
     
    ullrotta liker dette.
  19. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Dersom du tilsetter litt sukkerlake og evt. gjær vil vel den ta seg av det oksygenet som har lurt seg inn.

    Sent fra min SM-G973F via Tapatalk
     
  20. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kjipt, men tror du virkelig du vil merke det noe særlig/overhodet på en slik øl?
     

Del denne siden