Nei. Den gjæra er gåen.Så kom jeg på at jeg har en Barley Wine med OG 1.090, gjæret med 013, som egentlig er klar til flasking i dag, kan det være et alternativ å vente med flaskene til fredag for å tappe BE rett på gjærkaka der?
Godt nede på 50-tallet i alle fall om du ikkje gjer nokre grep. Skal du ha nokelunde effektivitet må du meske veldig tynt og koke leeenge. Spørst litt kva du har plass til og kor mykje øl du vil ha ut.Er det noen som har brygget no sparge med denne?
Hvis så, hvilken effektivitet kan en regne med?
Regner med at jeg må dobblelmeske, men det hadde vært befriende å sluppet det.
Har god plass da jeg skal ha 10 liter til gjæring og tenker å bruke utstyret jeg lager ca 20 liter til gjæring. Men tenkte at jeg skulle slippe å koke i flere timer.Godt nede på 50-tallet i alle fall om du ikkje gjer nokre grep. Skal du ha nokelunde effektivitet må du meske veldig tynt og koke leeenge. Spørst litt kva du har plass til og kor mykje øl du vil ha ut.
Jeg kjører nesten No-sparge (minimal sparge). Satser på 15 liter mot vanlige 20. Satt 65 effektivitet, men det er nok meget optimistisk forstår jeg. Godt du spurte om dette. Justerer til 60 i første omgang.Har god plass da jeg skal ha 10 liter til gjæring og tenker å bruke utstyret jeg lager ca 20 liter til gjæring. Men tenkte at jeg skulle slippe å koke i flere timer.
Takk! Den har eg ikkje sett før.Denne er fin for å se hvilken effektivitet du kan oppnå på no-sparge, også for batch sparge eller party gyle:
http://braukaiser.com/documents/batch_sparge_simulator.xls
http://braukaiser.com/documents/batch_sparge_simulator.xls
Den var ikke dum. Da skal komme innafor med 8 kg malt og 18 liter vann.Denne er fin for å se hvilken effektivitet du kan oppnå på no-sparge, også for batch sparge eller party gyle:
http://braukaiser.com/documents/batch_sparge_simulator.xls
http://braukaiser.com/documents/batch_sparge_simulator.xls
Jeg tenker å meske med 2,5l/kg og skylle med 1:1, resten får jeg hente på kok