@Miguel : Sikkert spurt før i den lange tråden, men kun bitterhumle, ikke WP, slik som Kate The Great?
Aj, like før en smell der! Hadde glemt å justere humla til over 100 IBU. Er på 110 nå da. Så da er jeg trygg vil jeg tro selv om humla ikke er rykende fersk. Har også 100 gram Fuggles og 100 gram Bobek i whirlpool.Nei det er opp til deg, IBU'en er eneste kriteriet mtp humla. Jeg brukte masse Fuggles (eller noe lignende) sent selv, og det ble knallbra (tomt etter kort tid, faktisk). Inspirert av Bresjnev.
Aj, like før en smell der! Hadde glemt å justere humla til over 100 IBU. Er på 110 nå da. Så da er jeg trygg vil jeg tro selv om humla ikke er rykende fersk. Har også 100 gram Fuggles og 100 gram Bobek i whirlpool.
Ja, bytta humle og glemte å kompensere for alfasyren.Det at det skal være 100 IBU har jeg egentlig aldri merket noe særlig til, føles ut som 40 liksom. Det er egentlig bare å pøse på, bittert smaker det neppe.
Var ikke noe Carafa Special 3 å oppdrive, så dablir det "cold steeping" av black malt (i tillegg til det som skal inn). Lenge siden jeg gjorde det sist.
Melder meg forresten til tjeneste, dersom det er en greie.
1318 som nå står og jobber på 3dje dagen på en brown ale. Skal putte den på ett annet fat og pitche hele greien rett på kaken... skulle gi rikelig gjærHvilken gjær kjører folket? WLP001?
Vurderer selv en norsk vri her med Voss-kveik fra Lallemand. Noen tanke rom det? Den skal jo gjære nokså rent. (Men synes selv det har blitt mer appelsin enn jeg hadde regnet med...)
hvilken kveik ?Kveik og US 05. Split batch.
Skarehvilken kveik ?
Det kan hende jeg og defaulter til den, siden min S-04 leveranse glimrer med sitt fravær hittil...Skare
Det er ikkje så mye dama egentlig bestemmer om ølbryggingen (bortsett fra tid og sted og sånn), men, da det kom frem at vi skulle hylle en krigshelt, da var meningene enormt sterke om å bruke kveik. Spesielt siden hun var den største tilhengeren av juleølet med kveik.Det kan hende jeg og defaulter til den, siden min S-04 leveranse glimrer med sitt fravær hittil...
Jeg justerer stoutene. Kan fort bli litt lav pH i mesken hvis ikke.Er det noen som bruker vannjustering her?
har hit til ikke gjort det på Imperial stout
men lure på om det hadde hat noe for seg
Er det noen som bruker vannjustering her?
har hit til ikke gjort det på Imperial stout
men lure på om det hadde hat noe for seg