Hm, takk for mange gode forslag. Det hadde vært enklere med noe som er på lager på Vestbrygg siden det er nærmeste bryggebutikk. Kanskje WLP530 som vi brukte i fjor kan være et alternativ? Den burde hvertfall gi smaksnoter i samme retning siden den også er ment for abbey-stiler?
Kan evt. BE-134 være et alternativ? Nå er jeg langt forbi min kompetanse om gjær men den er diastaticus men oppgitt til en mer moderat alkoholtoleranse så da burde den ikke gjære alt for langt ut? Vil gjerne ha noe restsødme, men alt med måte (til og med i denne tråden )
Jeg la inn oppskriften din i Brewfather. EBC på 235!!! Det er det mørkeste ølet jeg har hørt om. Det er ikke rart at den stopper høyt. Har du gjort noe for å justere pH? Nå vet jeg ikke mesketemperaturen din, men jeg trengte ikke redusere utgjæringen lavere enn 76% om jeg satte 67 grader, for å få 1,042. Der har du i allefall årsaken: Mengden mørk malt.