Birger Eriksen-dagen

22l Birger ble pitcha på en Irish Red (bu)kake (AY-3). Selvasagt bekymra for volumet her … usikker på om lav temp (17C) vil holde den på plass. Mulig jeg må få’n over på en 36l i morra.
Endte på OG 1.13, så jeg er litt bekymra for AY-3 .. må nok finne noe å kjøre på eikefate for sekundærgjæring, så jeg får gjære den siste prosenten, (vil ikke ha den for mye ned, heller). Noen som har forslag?
Endte opp med en 10l parti-gyle på OG: 1.050, (samt 4 l. ekstra Birger som ikke fikk plass). Så det blir en «Paul the Small» miniversjon, (hovedoppskrifta starta jo som en Kate the Great).
Vis vedlegget 67151
Vis vedlegget 67152
IMG_1882.jpeg
Jepp, her ble det som forventet litt anal leakage. Bra lokket ligger løst på.

Topp-høstet og pitchet en ny runde gjær til Jr:
IMG_1881.jpeg
 
Er det normalt at alternativ utregning av ABV avviker mye fra enkel utregning?
OG var 1.114 og FG havnet på 1.030. Med enkel utregning får jeg 11,2%, mens alternativ utregning gir 12,5%. Synes det var stort avvik :cool:
 
Er det normalt at alternativ utregning av ABV avviker mye fra enkel utregning?
OG var 1.114 og FG havnet på 1.030. Med enkel utregning får jeg 11,2%, mens alternativ utregning gir 12,5%. Synes det var stort avvik :cool:
Holy shit! Endret beregning til «alternativ», med stipulert FG på 1.027 så blir ABV 15.7. Hvis vingjæren drar den ned i 1.020, blir den på 16.7!
Damn …
 
Tester "Den Veike Rekrutten" mens vi tapper. 1.5% ABV.
Sikkert en vanesak, men dette er tynne saker altså. :p
 

Vedlegg

  • received_2220994648251115.jpeg
    received_2220994648251115.jpeg
    166,7 KB · Sett: 13
  • Wow
Reaksjoner: Mc.
Tilbake
Topp