1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

BL 12 1 - Graffs Saison - Marius Graff

En tråd i 'Bjorleik' startet av Gahr, 1 Okt 2012.

  1. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Graffs Saison

    OG: 1048
    FG: 1005
    Farve (beregnet): 7 EBC
    Beregnet bitter: 22 IBU, med formel 'Tinseth'.
    Vørtermengde: 22 l
    Sluttvolum:   20 l

    Malt & sukker
    2053 gram Bestmalz pilsnermalt
    2028 gram Thomas Fawcett maris otter pale malt
    784 gram Bestmalz hvetemalt
    258 gram Thomas Fawcett rugmalt

    Vann
    Ikke oppgitt

    Meskeskjema
    Innmesk 35 °C i 30 min
    Økt med dekoksjon til 45 °C i 40  min
    Økt med dekoksjon til 63 °C i 90  min
    Utmesk 77 °C i 10 min

    Humle
    12 gram Centennial pellets 12   %-alfa 90 min
    73 gram Amarillo   pellets  9,2 %-alfa  0 min
    7 gram Persille                        0 min
    3 gram Rosmarin                        0 min
    3 gram Timian                          0 min
    1 gram Salvie                          0 min  

    Koketid
    Total koketid vørter: Ikke oppgitt

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3711 French Saison, 1 pakke i 1,5 liter starter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring    7 dager 21 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 26.08.2012
    Tappedato:   2.09.2012
     
  2. EndreS

    EndreS
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Er det ferske eller tørkede urter som skal brukes her?


    Endre
     
  3. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
  4. Tor-Henning

    Tor-Henning
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Askøy
    Er det kun 7 dager gjærings tid på dette?
    Er dette noe som må lagres eller er det drikkeklart etter karbonering?
     
  5. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Et såpass svakt øl som dette bør være drikkbart rett etter karbonering dersom gjæringen er gjennomført skikkelig.
     
  6. oyroy

    oyroy
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kjelsås, Oslo
    Både amarilloen og urtene står det 0 min på. Vil det si sleng oppi når man skrur av plata, og lar det trekke igjennom kjølingen, eller? Når man bruker platekjøler og ikke spiral, hvordan blir dette da? La tingen stå å trekke et kvarters tid før man kjøler, eller hive i gjæringskaret som tørrhumling?
     
  7. Gahr

    Gahr
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hive i gryta ved kokeslutt. Hvordan folk kjøler/hvor lenge man lar det trekke før kjøling vil variere fra brygger til brygger. Har ingen opplysninger om hvordan det er gjort her.
     
  8. Tor-Henning

    Tor-Henning
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Askøy
    men er dette utgjært på 7 dager?
     
  9. Odland

    Odland
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stavanger
    Du kan sikkert godt la det gå både 10 og 14 dager for at gjæren skal få rydde opp etter seg.
     
  10. Marius G

    Marius G
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Jeg brukte en blandig av tørkede og fiske urter. Uheldigvis hadde store deler av urtehagen min dødd mens jeg var på ferie, så alle urtene bortsett fra salvien var i tørket form.
     

Del denne siden