BL 12 1 - Graffs Saison - Marius Graff

Gahr

Norbrygg-medlem
[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Graffs Saison

OG: 1048
FG: 1005
Farve (beregnet): 7 EBC
Beregnet bitter: 22 IBU, med formel 'Tinseth'.
Vørtermengde: 22 l
Sluttvolum:   20 l

Malt & sukker
2053 gram Bestmalz pilsnermalt
2028 gram Thomas Fawcett maris otter pale malt
784 gram Bestmalz hvetemalt
258 gram Thomas Fawcett rugmalt

Vann
Ikke oppgitt

Meskeskjema
Innmesk 35 °C i 30 min
Økt med dekoksjon til 45 °C i 40  min
Økt med dekoksjon til 63 °C i 90  min
Utmesk 77 °C i 10 min

Humle
12 gram Centennial pellets 12   %-alfa 90 min
73 gram Amarillo   pellets  9,2 %-alfa  0 min
7 gram Persille                        0 min
3 gram Rosmarin                        0 min
3 gram Timian                          0 min
1 gram Salvie                          0 min  

Koketid
Total koketid vørter: Ikke oppgitt

Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast 3711 French Saison, 1 pakke i 1,5 liter starter

Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring    7 dager 21 °C

Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 26.08.2012
Tappedato:   2.09.2012
 
Er det kun 7 dager gjærings tid på dette?
Er dette noe som må lagres eller er det drikkeklart etter karbonering?
 

Gahr

Norbrygg-medlem
Tor-Henning skrev:
Er det kun 7 dager gjærings tid på dette?
Er dette noe som må lagres eller er det drikkeklart etter karbonering?

Et såpass svakt øl som dette bør være drikkbart rett etter karbonering dersom gjæringen er gjennomført skikkelig.
 

oyroy

Norbrygg-medlem
Både amarilloen og urtene står det 0 min på. Vil det si sleng oppi når man skrur av plata, og lar det trekke igjennom kjølingen, eller? Når man bruker platekjøler og ikke spiral, hvordan blir dette da? La tingen stå å trekke et kvarters tid før man kjøler, eller hive i gjæringskaret som tørrhumling?
 

Gahr

Norbrygg-medlem
Hive i gryta ved kokeslutt. Hvordan folk kjøler/hvor lenge man lar det trekke før kjøling vil variere fra brygger til brygger. Har ingen opplysninger om hvordan det er gjort her.
 
Du kan sikkert godt la det gå både 10 og 14 dager for at gjæren skal få rydde opp etter seg.
 
EndreS skrev:
Er det ferske eller tørkede urter som skal brukes her?


Endre

Jeg brukte en blandig av tørkede og fiske urter. Uheldigvis hadde store deler av urtehagen min dødd mens jeg var på ferie, så alle urtene bortsett fra salvien var i tørket form.
 
Topp