Du finner muligens black treacle (eller tilsvarende amerikans produkt, blackstrap molasses) på bedre supermarkeder, eller delikatesse/spesialforrettninger. Om du ikke finner det, bruk den mørkeste sirupen du kan finne.
er ikke poenget ved å bruke treacle at du tillsetter mye smakstoffer først og fremst? og fordi det er 'rest' av sukkerraffineringen (produksjon av kristallsukker) kanskje rimmelig? mørkere farge gir mye mer smak og har mindre gjærbare sukker men det er smakstoffene du er etter og ikke farge som er viktig her?
Joda, men mørk sirup er mer smaksrik enn lysere typer. Jo mørkere, jo mindre raffinert sukker inneholder de. Tate & Lyle's Golden Syrup er f.eks. bare raffinert sukker, mens black treacle ikke ikke er tilsatt raffinert sukker i det hele tatt (så vidt jeg vet).
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.