Bjørn Lantz skrev:Har Wyeast noe som brukbart tilsvarer denne White Labs WLP515?
Gahr skrev:Har brygget denne en del ganger:
Andrimne Belgian Pale Ale
22,5 liter
OG: 1048
FG: 1009
IBU: 25 (Noonan)
3,85 kg Global pilsnermalt, 3 EBC
300 g Global crystal malt, 120 EBC
100 g Castle aromatic malt, 150 EBC
30 g East Kent Goldings, blomst, 6,1 % aa, 60 min
20 g Saaz, blomst, 2,2 %, 15 min.
20 g Saaz, blomst, 2,2 %, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
1/2 ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP515 0,75 mill. celler/ml/ °P
Mesking på 65 °C i 90 min. Koking i 90 min. Gjæring på 17-21 C i 14 dager.
Den lange koketiden er vel først og fremst for å forhindre DMS. Global er en produsent av malt, du kommer nok langt ved å få tak i pilsner og crystalmalt fra andre produsenter.Trond.A skrev:Gahr skrev:Har brygget denne en del ganger:
Andrimne Belgian Pale Ale
22,5 liter
OG: 1048
FG: 1009
IBU: 25 (Noonan)
3,85 kg Global pilsnermalt, 3 EBC
300 g Global crystal malt, 120 EBC
100 g Castle aromatic malt, 150 EBC
30 g East Kent Goldings, blomst, 6,1 % aa, 60 min
20 g Saaz, blomst, 2,2 %, 15 min.
20 g Saaz, blomst, 2,2 %, 2 min.
5 g Klar Urt, 15 min.
1/2 ts Wyeast gjærnæring, 15 min.
White Labs WLP515 0,75 mill. celler/ml/ °P
Mesking på 65 °C i 90 min. Koking i 90 min. Gjæring på 17-21 C i 14 dager.
Har lyst til å prøver denne oppskriften, og har derfor et par spørsmål. Hvor får jeg tak i Global malt?
Og som nybegynner, hvorfor så lang koketid?