BPA

Vel, nå står overnevnte øl og gjærer på 6 dagen.  :biersmile:
I tillegg brygget jeg en "pils" i går.
Vil derimot tilbake til noe som ble sagt i denne tråden, at BPA ikke var typisk Belgisk.
Noen som har forslag og oppskrift på et lyst øl som ER mer typisk Belgisk?
Må jo begynne å planlegge neste brygg.  :yes:
 
Hvit Duvel og Gul Chimay er vel også rett lyse øl?, hva slags kategori hører disse under egentlig?,s er det står Trippel på Chimay flaska, men har ikke åpna den enda..
 
Ser av oppskriftene inne på "prisbelønte oppskrifter" at de fleste bruker pilsnermalt, mens noen bruker palemalt.
Hva vil forskjellen bli? Er det stor forskjell på de to?
 
neslekkim skrev:
Hvit Duvel og Gul Chimay er vel også rett lyse øl?, hva slags kategori hører disse under egentlig?,s er det står tripel på Chimay flaska, men har ikke åpna den enda..
Chimay med hvit kork er en tripel, Duvel er en Duveltype (sitt eget type/kategori)
 
Huub skrev:
neslekkim skrev:
Hvit Duvel og Gul Chimay er vel også rett lyse øl?, hva slags kategori hører disse under egentlig?,s er det står tripel på Chimay flaska, men har ikke åpna den enda..
Chimay med hvit kork er en tripel, Duvel er en Duveltype (sitt eget type/kategori)

Ah, men den blå og røde chimay da?, er ikke de også trippel?
Den blå er jo 9%, og den vite er 8%, røde husker jeg ikke..
 
Rød (7%)  en en 'dubbel'
hvit.. tripel
blå... 'quadrupel'

Chimay kaller ikke disse øl for 'dubbel' ogv som f.e. Westmalle og La Trappe gjør. Ikke så nøye heller hvordan vi klassifiserer. Smaken som teller.
 
Tilbake
Topp