Mine påstander samsvarer med Charles Bamforth sine, og det er vel få som har så godt grunnlag for å uttale seg om temaet som han. Jeg har fulgt Gustav Lindh siden starten, men hans lodo-bestrebelser begynner å bli litt småkomiske. Han har over flere innlegg vist hvor hardt han jobber med å unngå å få noe som helst skum ved innmesk. Alle som lurer på om dette er viktig, bør ta en titt på facebook-siden til Salikatt bryggeri, og deres bilder og videoer fra innmesk og mesking. Det er vel knapt mulig å blande inn mer luft, men de lager like fullt noen veldig krispe og gode ales. Bjarte Halvorsen, mannen bak Salikatt, var forresten meget aktiv på dette forumet for noen år siden. Ølet selges på Gulating, hvis folk vil teste selv.Hva med Sierra Nevada og Hill Farmstead? Du kan høre på Craft Beer & Brewing-podcast der Ken Grossman snakker om dette. Du kommer med en del påstander over som jeg ikke er enig i, men har ikke tid til å ta opp igjen det temaet nå. På lowoxygenbrewing.com er det mange nyttige tips og vitenskapelige referanser for de som er interesserte.
Dessuten har Speidel kommet med Lodo-kit, som ble testet av Gustav Lindh. Litt her. http://www.lindhcraftbeer.com/2016/07/low-dissolved-oxygen-lodo/
http://www.lindhcraftbeer.com/2018/08/speidel-lob-kit/
At Speidel nå lager et lodo-sett til Braumeisteren sin, har vel samme grunn som at Shimano lager setepinner av karbon til sånne syklister som meg. Jeg hadde oppnådd mye mer ved å legge inn litt innsats på områder som teller, som å kvitte meg med ølmagen, men det er mye artigere å kjøpe en duppeditt.
Sist redigert: