Hei og takk for svar.Bruker du amigase i gjæringskaret, kan du regne med urgjæring til FG 1,000. Jeg antar at trykk ikke påvirker det. Du kan tilsette amigase samtidig som du tilsetter gjær.
Hvorfor vil du gjære under trykk - er det som alternativ til kjøling?
Da er det bare å kjøre på. Husk at alkoholprosenten blir høyere når du får lavere FG - med minder du tilsetter ekstra vann.Hei og takk for svar.
Bruker trykkgjæring da vi ikke har mulighet for å gjære på så lav temperatur som anbefalt for pilsner/lager.
Sjekk anbefalt temperatur her: https://fermentis.com/en/product/saflager-w‑34-70/Hei og takk for svar.
Bruker trykkgjæring da vi ikke har mulighet for å gjære på så lav temperatur som anbefalt for pilsner/lager.
Da har vi nådd forventet FG som er i underkant av 1.000 (997) og forventet OG var på litt i overkant av 1.037. Brygget på lørdag og ferdig på tirsdag. Pitchet Amigasen etter ca 17-18 timer i gjæringskaret, via hop bong. (Spørsmål i trådstart ble stilt etter av vørter ble satt til gjæring).Da er det bare å kjøre på. Husk at alkoholprosenten blir høyere når du får lavere FG - med minder du tilsetter ekstra vann.
Si gjerne hvordan det går/gikk.![]()
Nei der har vi ikke, så takk for tipsSjekk anbefalt temperatur her: https://fermentis.com/en/product/saflager-w‑34-70/. (Men det har dere kanskje gjort?)