Bruk av (for)mye gjær

Hei. Er nysgjerrig på følgende spørsmål;
Hvis man benytter 6 stk gjær på en 25 liters batch, får man lavere FG?
Hva om man teoretisk sett benytter 10, 20 stk? Lavere sjans for infeksjon selvfølgelig og svært unødvendig.
Kan jo tenkes at man har høstet mye gjær fra forrige batch og velger å hove hele slurryen bare for å være sikker.

Noen som har tanker rundt dette?
 
Uhm, jeg er jo ikke noen ekspert, men sånn jeg tenker så spiser og formerer jo jæren seg opp på sukkeret. Hvis du tilsetter veldig mye gjær får du en voldsom gjæring og det ønsker vi jo ikke - men du oppnår ikke noe spesielt. Jeg kan tenke meg at jæren bare forbruker alt oksygenet uten å klare å ta til seg sukkeret og da stopper gjæringen opp.
 
Fra Wyeast sine sider:

High pitch rates can lead to:
  • Very low ester production
  • Very fast fermentations
  • Thin or lacking body/mouthfeel
  • Autolysis (Yeasty flavors due to lysing of cells)
Bruk kalkulatoren på mrmalty.com så kan du beregne slurry
 
Tilbake
Topp